Elonk Musk a anunțat schimbări majore la Twitter. Mai mulți utilizatori, mai puțini angajați

Elon Musk s-a adresat pentru prima dată angajaților de la Twitter, joi, 16 iunie, în calitate de investitor la compania americană, jucător important în social media. 

17 iun. 2022, 11:41
Elonk Musk a anunțat schimbări majore la Twitter. Mai mulți utilizatori, mai puțini angajați

CEO-ul de la Tesla a venit cu vești pozitive, dar și proaste pentru oamenii de la Twitter. Pe de o parte, a anunțat planul de dezvoltare a companiei, noua strategie și totodată, a lăsat de înțeles că are în plan restructurări.

În cadrul discuției cu angajații, Elon Musk a declarat că are în vedere „o raționalizare a numărului de angajați”.

De asemenea, celebrul afacerist a transmis angajaților Twitter că are în plan creșterea numărului de utilizatori ai serviciului cu cel puțin un miliard de oameni. În plus, Musk a avertizat că publicitatea va rămâne o importantă sursă de venit pentru companie, deși de curând fondatorul Tesla a anunțat că rețeaua socială nu ar trebui să se bazeze pe reclame.

„Cred că publicitatea este foarte importantă pentru Twitter. Nu sunt împotriva publicităţii. Probabil că aş vorbi cu agenţii de publicitate şi aş spune: ‘hei, să ne asigurăm că reclamele sunt cât mai distractive posibil”, a declarat Musk.

Angajații Twitter au aflat opinia lui Elon Musk și despre lucrul de acasă. Antreprenorul a declarat că preferă munca de la sediul companiei, dar este înclinat să facă și anumite excepții, informează presa internațională.

Cea mai surprinzătoare declarație a șefului Space X a făcut referire la existența extratereștrilor și a altor civilizații spațiale.

44 de miliarde de dolari este valoarea tranzacției pentru care Elon Musk și fondatorii Twitter s-au înțeles, pentru a duce rețeaua socială la următorul nivel.

 

Elon Musk face restructurări și la Twitter, și la Tesla

 

În contextul discuțiilor despre restructurările de la Twitter, Elon Musk a anunțat demiteri și la Tesla. Astfel, acțiunile companiei auto au scăzut cu peste 9%, iar cele de la Twitter cu 1,5%.

Numărul anunțurilor de locuri de muncă de pe site-ul Tesla a scăzut la 5.011, de la 5.855 la începutul lunii, potrivit datelor furnizate Reuters de Thinknum Alternative Data. Ofertele de angajare au scăzut cu 32% față de nivelul maxim înregistrat recent, la 21 mai.

În plus, în jur de 20 de persoane au declarat că au fost concediate, lăsate să plece sau că li s-au desființat posturile în ultima săptămână. 10% dintre angajații de la Twitter vor fi nevoiți să plece, potrivit multimiliardarului originar din Africa de Sud.