Elton John se apără împotriva acuzaţiilor de hărţuire sexuală ale unui fost bodyguard

Starul pop britanic Elton John s-a apărat marți de acuzațiile de hărțuire sexuală ale unui fost bodyguard, calificându-le drept "absolut false" prin intermediul avocatului său Orin Snyder, informează agenția France Presse (AFP).

30 mart. 2016, 05:46
Elton John se apără împotriva acuzaţiilor de hărţuire sexuală ale unui fost bodyguard

Snyder a spus pentru AFP că acuzațiile aduse de ofițerul de poliție decorat Jeffrey Wenninger sunt „lipsite de temei” și au venit de la un fost angajat „contestatar, care încearcă să obțină bani în mod nejustificat”.

Wenninger a afirmat că interpretul melodiilor „Rocket Man” și „Crocodile Rock” l-a atins într-o manieră deplasată în mai multe rânduri cu „o frecvență și intensitate” care s-au accentuat din 2010, potrivit unei plângeri depuse luni la Curtea superioară din Los Angeles.

Plângerea lui Wenninger, care solicită daune și interese de o sumă nespecificată, descrie trei presupuse agresiuni atunci când călătorea cu mașina spre sau de la casa lui Elton John din Los Angeles, în 2014.

În timpul unuia dintre aceste presupuse incidente, starul pop i-a spus lui Wenninger să-și exhibe sexul și să-i „spună salut unchiului Elton”, potrivit plângerii depuse.

Wenninger, care a lucrat cu Elton John până în 2014, a primit în 2007 Medalia de valoare a Poliției din Los Angeles (LAPD) după ce a făcut parte dintr-un grup de ofițeri care au salvat 80 de persoane în vârstă dintr-un azil cuprins de flăcări.

Elton John, al cărui ultim album „Wonderful Crazy Night” a fost lansat în luna februarie a acestui an, a vândut de-a lungul carierei sale peste 250 de milioane de albume în întreaga lume.

După ce a luptat mult timp împotriva dependenței de droguri și a tulburărilor de alimentație, Elton John s-a căsătorit în 2014 cu partenerul său de mulți ani David Furnish, după legalizarea în Marea Britanie a căsătoriilor între homosexuali și a devenit tatăl a doi copii adoptați, amintește AFP.