Elton John, vizat de un atentat cu bombă, în Londra

Un britanic în vârstă de 19 ani, acuzat de planificarea unui atac cu bombă în Londra, a pledat vinovat pentru activităţi cu caracter terorist, relatează site-ul The Associated Press.

28 apr. 2017, 08:01
Elton John, vizat de un atentat cu bombă, în Londra

Un tânăr britanic a recunoscut planificarea unui atac cu bombă în Londra, la un concert al lui Elton John. Potrivit procurorilor, Haroon Syed a încercat să cumpere arme şi explozibil prin intermediul internetului, de la un extremist numit „Abu Yusuf”. Contactul era de fapt un agent britanic de informaţii.

Tânărul a cerut o mitralieră şi o vestă explozivă, pentru a putea „să provoace daune cu mitraliera şi apoi să fie martirizat”. Syed a mai spus că viza aglomerata stradă Oxford din Londra şi concertul lui Elton John în Hyde Park, din septembrie 2016 – comemorarea a 15 ani de la atacurile teroriste din SUA, din 11 septembrie.

Citeşte şi Elton John a anulat mai multe concerte în SUA, după ce a contractat o infecţie bacteriană

Haroon Syed a fost reţinut în data de 8 septembrie 2016, iar joi a pledat vinovat la Tribunalul Penal Central din Londra. Judecătorul Michael Topolski a anunţat că britanicul îşi va afla sentinţa pe 8 iunie.