Elwira Petre, despre experiența postului intermitent de 72 de ore: „Îmi venea să sparg toți pereții din casă”

Postul intermitent a ajuns una dintre cele mai celebre metode de slăbit în rândul vedetelor din România, iar Elwira Petre profită de ea din plin. Ea a împărtășit cu fanii experiența fastingului de 72 de ore.

15 ian. 2024, 16:45
Elwira Petre, despre experiența postului intermitent de 72 de ore: „Îmi venea să sparg toți pereții din casă”
Elwira Petre, despre experiența postului intermitent de 72 de ore: „Îmi venea să sparg toți pereții din casă”

Elwira Petre are mare grijă de felul în care arată, astfel că, pe lângă sport, aceasta apelează și la diverse trucuri alimentare. De data aceasta, soția lui Mihai Petre a deci să țină fastingul de 72 de ore, iar ulterior le-a povestit fanilor cum a fost acestă experiență pentru ea.

Citește și: Ce este postul intermitent. Cele mai bune metode pentru a slăbi cu fasting

Elwira Petre, despre experiența postului intermitent de 72 de ore

Elwira Petre mărturisește că această experiență a fost unică pentru ea, chiar dacă a fost și puțin dificil. Din fericire, vedeta a trecut cu brio peste perioada de fasting, fiind foarte mândră de rezultate.

„Am hotărât să țin un fasting de trei zile și am zis să vă povestesc cum a fost, poate pe unii dintre voi vă vor ajuta. Această experiență este unică, specială, deoarece este o călătorie unică alături de mintea mea, corpul meu. Am mai ținut fasting de 48 de ore, niciodată de 72 de ore și nu știam la ce să mă aștept. Prima zi era chiar una foarte bună, pentru că sunt obișnuită o dată pe lună, o dată pe săptămână să folosesc fastingul de 24 de ore, în a doua zi au început puțin problemele. Nu îmi era foame, dar mă simțeam obosită, m-am culcam puțin mai devreme, cea de-a treia zi mă așteptam să fie cea mai grea, dar am avut o surpriză.

De când m-am trezit, corpul meu exploda de energie, ceva ce nu am simțit niciodată. E o experiență tare faină. Aveam atâta energie de îmi venea să sparg toți pereții din casă. Sincer, mă așteptam să mă simt foarte obosită, să îmi fie foame, dar nu s-a întâmplat asta. Eu folosesc fastingul pentru regenerare și vindecare. A fost o călătorie extrem de frumoasă cu mintea și corpul meu. O călătorie spirituală. De multe ori nu am avut încredere că pot să duc asta până la capăt, dar acum sunt foarte fericită că am reușit”, a povestit Elwira Petre pe rețelele de socializare.

Elwira Petre a împărtășit cu fanii săi și câteva idei de mese după fastingul de 72 de ore.

„Poți avea câteva gustări, cum ar fi o ceașcă de ceai de plante, organic, fără chimicale (foarte important acest aspect!). Sau cafea neagră neîndulcită și fără lapte. Dacă simți foamea foarte intens poți lua o linguriță de MCT oil. Eu am băut 2 cafele negre și o ceașcă de ceai de plante (uscate acasă, plantele sunt crescute în grădina mea). De asemenea, este foarte important cu ce ‘spargeți’ fastingul. Nu poate fi direct o masă copioasă sau o felie de tort. Prima mea masă a fost o cană de supă de oase cu zeamă de varză și câteva măsline. M-au ajutat grăsimea (dar și proteina e indicată) pentru ca nu-mi doresc să pierd masă musculară. Puteți folosi și kefir sau avocado la prima masă după post. Pentru mine această experiență a fost unică, o călătorie de la care nu știam la ce să mă aștept, nu știam dacă am să pot să duc totul până la cap, dar pe care cu siguranță am să o repet!”, a mai povestit Elwira Petre.

Citește și: Ce se întâmplă dacă sari peste micul dejun. Cinci motive pentru care îți vei schimba obiceiul