eMAG, 10 ani de prezenţă în online-ul românesc

eMAG, cel mai mare magazin online din România, împlineşte zece ani de când şi-a început activitatea pe piaţa locală.

16 dec. 2011, 11:41
eMAG, 10 ani de prezenţă în online-ul românesc

Peste 2,5 milioane de români, adică aproximativ 31% dintre utilizatorii activi de internet din ţara noastră, vizitează lunar eMAG.ro, cel mai mare magazin online, înainte de a lua o decizie de cumpărare.

“Comportamentul consumatorilor s-a schimbat semnificativ în ultimii 10 ani, sub influenţa comerţului online. Astfel românii se informează cu privire la caracteristicile produselor, alternativele pe care le au şi la preţuri în mediul online înainte de a lua o decizie de achiziţie. În acest context, eMAG este în egală măsură un magazin online şi o reţea socială de shopping, având în vedere că foarte mulţi vizitatori se informează despre produse, citesc review-urile făcute de alţi clienţi şi discută cu aceştia chiar în paginile produselor respective,” a declarat Radu Apostolescu, Vicepreşedinte şi Cofondator eMAG.

Dacă în urmă cu 10 ani clienţii căutau informaţii în magazinele online, dar cumpărau de la retailerii tradiţionali, în prezent comportamentul consumatorilor în mediul online s-a schimbat dintr-unul de informare într-unul de cumpărare, ridicând cota de piaţa a vânzărilor online la 20% din total retail electro-IT in Romania. Dincolo de vânzări, influenta comerţului online în total retail, prin acces la informaţii şi punerea în contact a clienţilor unii cu alţii, este covârşitoare.