Primul „Black Friday” în România cu reduceri de până la 60%

eMAG și Flanco, unii dintre cei mai mari retaileri de la noi, organizează pe 25 noiembrie primul "Black Friday" din istoria României cu reduceri de până la 60% la produsele IT, electronice și electrocasnice.

24 nov. 2011, 12:06
Primul „Black Friday” în România cu reduceri de până la 60%

Tradiţia este originară din Statele Unite, unde a devenit un fenomen naţional atât în retail-ul tradiţional, cât şi online. Black Friday marchează deschiderea sezonului de cumpărături de sărbători, fiind şi ziua cu cele mai multe promoţii din an, în care 75% dintre americani iau cu asalt magazinele în căutarea promoţiilor. În România, evenimentul va stimula piaţa electro-IT, unde va fi înregistrat un număr record de vânzări din an.

Numai prin aceasta acţiune, eMAG şi Flanco vor creşte nivelul întregii pieţe electro-IT cu 10 milioane de Euro. Prin amploarea sa, evenimentul va atrage serios atenţia consumatorilor spre piaţa de electro-it din Romania şi va genera schimbări de comportament în rândul acestora, determinându-i pe mulţi să îşi reînnoiască televizoarele, calculatoarele sau electrocasnicele deşi nu aveau în plan acest fapt„, a declarat Iulian Stanciu, preşedintele grupului de companii eMAG, Flanco, Asesoft Distribution.

Black Friday este un eveniment major în pieţele dezvoltate. Produsele şi brandurile promovate în această zi vor fi vedetele întregului sezon, acest prilej fiind folosit de producători pentru a lansa în piaţă viitoarele bestselleruri ale sezonului.

eMAG a pregătit un stoc de 30.000 de produse și se așteaptă ca evenimentul să genereze cel mai mare număr de vizitatori și comenzi pentru o singură zi.

„Prin Black Friday, care va deveni cu siguranţă o tradiţie, lansăm sezonul cumpărăturilor de Crăciun şi încurajăm toţi consumatorii să achiziţioneze acum produsele pe care le doresc”, a declarat Adrian Olteanu, CEO Flanco.

Reducerile din campania Black Friday vor ajunge până la 60%, în cazul multor produse electro-IT. Astfel, clienţii vor putea achiziţiona frigidere cu numai 499 de lei, maşini de spălat cu 699 de lei, camere foto cu 149 de lei, precum şi televizoare LED şi 3D cu reduceri de până la 50%.

eMAG şi Flanco fac parte, alături de Asesoft Distribution, din grupul de firme controlat de omul de afaceri Iulian Stanciu.

UPDATE 1  Și magazinele evoMAG si PC Garage organizează Black Friday

„Și la evoMAG vom organiza pentru prima dată Black Friday, iar clienții noștri vor beneficia de reduceri de până la 50% pentru anumite categorii de produse. Ofertele noastre o să aibă startul în 25 noiembrie la ora 08.00”, a declarat pentru RTV.net, Mihai Pătrașcu, director executiv evoMAG.

PC Garage va avea vineri multe oferte speciale, dar Traian Cristea, CEO-ul companiei a refuzat să dea detalii asupra nivelului reducerilor.