Emanoil Bocean, consilierul primarului Andrei Chiliman, reţinut de procurorii DNA

Publicat: Marţi, 31 Mai 2016 17:48 // Actualizat: Marţi, 31 Mai 2016 18:06 // Sursa: romaniatv.net

Emanoil Bocean, consilier personal al primarului Sectorului 1 Andrei Chiliman şi coordonator al Poliţiei Locale din acest sector, a fost reţinut, marţi, de procurorii DNA Ploieşti, au declarat surse judiciare.

Emanoil Bocean este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată şi a fost dus la sediul DNA Ploieşti cu mandat după ce procurorii anticorupţie au făcut, timp de mai multe ore, percheziţii la Poliţia Locală a Sectorului 1 şi la biroul acestuia.

În ordonanţa de reţinere a procurorilor se arată că în perioada 2009 - 2014, Emanoil Bocean a îndeplinit funcția de consilier al Primarului Sectorului 1 București, pe sectorul de ordine publică, fiind coordonator al Poliției Locale a Sectorului 1 București, instituție subordonată primăriei. Bocean avea ca atribuții, printre altele, urmărirea modului în care s-au îndeplinit prevederile Hotărârilor Consiliului Local, dispozițiile Primarului Sectorului 1 București și s-au respectat prevederile reglementate prin procedurile operaționale specifice activității pe care o desfășoară Poliția Locală.

În perioada 2009 - 2014, inculpatul Emanoil Bocean a pretins şi primit de la oameni de afaceri sume de bani sub forma unor "comisioane", în cuantum total de 2.256.000 lei, pentru ca în schimb să îşi exercite influenţa asupra persoanelor cu putere de decizie din Poliția Locală și Primăria Sectorului 1 București astfel încât, prin licitaţii trucate sau prin atribuire directă, firmele oamenilor de afaceri respectivi să obţină contracte de lucrări publice de la instituţiile menţionate.

Contracte respective aveau ca obiect ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar, lucrări de curățenie a imobilelor aparținând Politiei Sector 1 București, demolare a garajelor amplasate ilegal pe raza teritorială a Sectorului 1, lucrări de îndepărtare graffiti de pe suprafețele multiple aparţinând sectorului 1, lucrări de demontare a construcțiilor metalice amplasate ilegal pe raza teritorială a sectorului 1, livrarea de produse de curățenie.

În realitate, lucrările de demolare a garajelor amplasate ilegal pe raza teritorială a sectorului 1, lucrările de îndepărtare graffiti de pe suprafețele multiple aparținând sectorului 1, lucrările de demontare a construcțiilor metalice amplasate ilegal pe raza teritorială a sectorului 1 sau lucrările suplimentare de curățenie a imobilelor aparţinând Poliției Sectorului 1, inclusiv livrările de produse curățenie nu au fost prestate niciodată în fapt, acestea fiind consemnate numai scriptic.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 1 iunie 2016, inculpatul Emanoil Bocean urmează să fie prezentat la Tribunalul Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citeşte şi:  Percheziţii la Poliţia Locală Sector 1. Coordonatorul instituţiei, adus cu mandat la DNA Ploieşti

Procurorii DNA Ploieşti au efectuat, marţi, mai multe percheziţii în în municipiul Bucureşti şi în judeţul Constanţa în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2009 — 2014.

Potrivit unui comunicat al DNA, este vorba despre nouă percheziţii, una având loc la sediul unei instituţii publice, iar celelalte la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Andrei Chiliman dna Emanoil Bocean
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 iun 09:07
...făcut, timp de mai multe ore, percheziţii la Poliţia Locală a Sectorului 1 şi la biroul acestuia. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/emanoil-bocean-consilierul-primarului-andrei-chiliman-retinut-de-procurorii-dna_295664.html#ixzz4AIlOhTt2

...
31 mai 18:02
...Mai 31, 2016Emanoil Bocean, consilierul primarului Andrei Chiliman, reţinut de procurorii DNAmar, Mai 31, 2016...
31 mai 17:57
...coordonator al Poliţiei Locale din acest sector, a fost reţinut, marţi, de procurorii DNA Ploieşti, au declarat surse judiciare. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
31 mai 17:57
... Emanoil Bocean, consilier personal al primarului Sectorului 1 Andrei Chiliman şi...
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H