Emanuel Gyenes, la un pas de marele trofeu. Avans decisiv în fruntea Raliului Dakar

Emanuel Gyenes este tot mai aproape de victoria în cel mai dur raliu de anduranță din lume, Raliul Dakar. Românul şi-a mărit avansul în fruntea categoriei Malle Moto, cea a concurenților care nu beneficiează de asistență tehnică, după etapa a 9-a.

14 ian. 2020, 12:49
Emanuel Gyenes, la un pas de marele trofeu. Avans decisiv în fruntea Raliului Dakar

Emanuel Gyenes a terminat etapa de marți pe locul 2, la șase minute în spatele francezului Benjamin Melot, care a și urcat pe locul 2 în clasamentul general după ce Florent Vayssade a avut o zi proastă și a pierdut mult timp. Gyenes domină autoritar clasamentul general fiind cu o oră și jumătate în fața lui Melot.

Emanuel Gyenes mai are de traversat trei epate până la victoria multă dorită în competiția care anul acesta se desfășoară în Arabia Saudită.

Raliul Dakar şi-a luat tributul şi în 2020. Motociclistul portughez Paulo Goncalves a murit în cursă

Clasa Malle Moto – Original la care concurează Emanuel Gyennes este consideră drept una extrem de dificilă și periculoasă pentru rutieri. Practic, la această clasă nu beneficiezi de ajutorul unei echipe de asistență tehnică și trebuie să îți repari zilnic motocicleta, după ce ai petrecut sute de kilometri în șa, parcurgând unul dintre cele mai neprietenoase locuri de pe Terra.

Emmanuel Gyenes concurează în această ediție a raliului având pe echipament însemnele „Legend”, distincție ce este acordată de către organizatori celor care au participat la minim 10 ediții ale raliului.