Emanuel Gyenes va participa la Raliul Dakar 2015

Participarea motociclistului sătmărean Emanuel Gyenes la Raliul Dakar 2015, care va avea loc în America de Sud, este sigură, el obţinând fondurile necesare pentru asigurarea taxei de înscriere şi a cheltuielilor.

29 oct. 2014, 13:23
Emanuel Gyenes va participa la Raliul Dakar 2015

Sportivul a declarat pentru Agerpres că a obţinut o ultimă finanţare de la Consiliul Judeţean Satu Mare, astfel că participarea sa la cea mai important raliu raid din lume este sigură.

„Am dus la Consiliu ultimele acte ce trebuiau duse, s-a rezolvat finanţarea, participarea e sigură. Motocicleta este pregătită”, a declarat Gyenes.

Sportivul sătmărean mai este sprijinit financiar de către Primăria Satu Mare şi de una dintre cele mai mari firme de piese auto din România, unde este angajat, taxa de înscriere fiind de 14.800 de euro.

Emanuel Gyenes a participat până acum la patru ediţii ale Dakar-ului, însă acum va concura pentru prima dată din partea unei echipe din Satu Mare, Autonet Motorcycle Team. El va concura cu un KTM 450 cu care a participat şi la ediţia din 2012 şi ale cărui piese au fost schimbate, iar Gyenes speră să ocupe unul din primele 15 locuri în clasamentul general.

La Dakar 2011, Emanuel Gyenes a obţinut cel mai bun loc ocupat vreodată de un român, clasându-se pe poziţia a 17-a în clasamentul general.

Ediţia din 2015 se va desfăşura între 4 şi 17 ianuarie pe o rută de 9.000 km în Brazilia şi Chile.