Emil Boc anunţă noi restricţii la nivel naţional, dar respinge carantina: „Vor fi impuse măsuri suplimentare, se revine la lucrul de acasă, vor fi restricţii la mall””

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat marți că „vor fi impuse, printr-un act legislativ de nivel național, unele măsuri noi suplimentare, care vor întări măsurile existente".

23 mart. 2021, 20:21
Emil Boc anunţă noi restricţii la nivel naţional, dar respinge carantina: „Vor fi impuse măsuri suplimentare, se revine la lucrul de acasă, vor fi restricţii la mall””

„Am participat astăzi la o intalnire cu prim-ministrul, tocmai pentru a găsi solutii pentru situatia actuala si pot sa va spun că premierul a avut o poziție extrem de echilibrata, care sa țină cont de protectia sanatatii, dar si de mentinerea deschisa a economiei.

Solutia carantinarii rămâne ca ultima solutie extremă, pe care premierul nu o are in vedere. Iar în al treilea rand, sunt doua reguli noi, doua măsuri care vor fi accentuate: pe de-o parte respectarea regulilor existente cu strictețe, si aici este rolul politiei sa aplice masurile decisiv  in transportul in comun, aglomeratia urbana, iar 30% din personalul angajat la stat sa lucreze de acasa.

Un set de reguli noi pe care guvernul le va emite în perioada urmatoare, care nu va viza carantinarea, dar vor inaspri, si anume circulatia in mall nu va fi interzisa, dar va fi restriconata la un numar de persoane. Se ia numarul de metri patrati si atatea persoane pot sa intre in mall. De asemenea avem si alte măsuri care să diminueze pericolul raspandirii pandemiei, urmand ca toti sa facem masiv pe partea de vaccinare, care este calea numarul unu.

Premierul a apreciat ca pe la sfarsitul lui aprilie vom ajunge la aproape 100 de mii de români vaccinati pe zi, din perspectiva noastra ne bucuram ca la Cluj se vaccineaza. suntem pe locul 2 pe țară, sunt foarte multe persoane care s-au vaccinat si toate aceste măsuri ne ajuta sa nu carantinam orașul.

Carantina este exclusa, alte reguli dorim sa implementam pentru a putea tine sub control pandemia, de a comunica cu oamenii, ei s-au saturat sa auda doar reguli, fara cateva elemente pozitive care sa le dea o speranta ca vom iesi.

Sa ii avem parte in demers. Fara populatie nu vom reuși sa trecem si nu vom avea forțe de ordine ca sa-i impunem cetateanului.”, a declarat marţi Emil Boc.

Emil Boc a fost întrebat, în exclusivitate la România TV dacă localităţile care testează mai mult sunt pedepsite, pentru că sunt mai multe persoane depistate pozitiv

„A fost un subiect pe care l-am discutat, a fost ridicat de primarul Antal. Marile municipii sunt dezavantajate de actualaul sistem, care tine cont decat de rata incidenței, nu se are in vedere faptul ca la Cluj, Timisoara, Bucuresti, se testeaza mult iar rata de infectare este mai mare si atunci acolo automat ai o rata mai mare. Premierul a promis ca va reflecta suplimentar, astfel incat sa fie solutionata problema.

Am întâlnit un premier care este deschis sa gandeasca si pentru economie, care nu se repede la carantina, nu este soluția dacă este sa fim corecti, ci un set de măsuri alternative care sa faca populatia sa înțeleaga ca nu prin lockdown se rezolva”, a declarat Emil Boc la România TV.

Citeşte şi: Se ia în calcul închiderea magazinelor la ora 18:00. Noi restricţii în localităţile unde rata de infectare trece de 6 cazuri la mia de locuitori


loading...
Partenerii noștri