Emil Boc, audiat la DNA: „Nu am făcut niciun denunţ” VIDEO. UPDATE

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a ajuns, miercuri, la ora 11.45, la DNA. Acesta a fost audiat, în calitate de martor, într-un dosar în care există suspiciune de corupţie privind retrocedări ilegale făcute de ANRP, potrivit România TV.

16 mart. 2016, 09:43

UPDATE ora 14.00 Emil Boc a ieşit de la DNA după mai bine de trei ore de audieri.

Am fost invitat in calitate de martor si am dat o declaratie in acest sens. Declaratia de martor a vizat procedura de organizare si functionare a Guvernului in baza legii 90/2001. Am prezentat aspecte si detalii care vizeaza modul de functionare a Guvernului, relatia Guvernului cu ministerele de resort si procedurile de desemnare in diverse comitete, comisii interministeriale, in care ministerele, respectiv Guvernul, are reprezentanti. Mai multe date nu va pot da. Ancheta este in derulare„, a declarat Emil Boc, la ieşirea de la DNA.

Întrebat dacă a făcut vreun denunţ, oficialul a răspuns zâmbind că „nu”.

Provocat de jurnalisti sa dea mai multe date din dosarul penal, Emil Boc a schimbat subiectul si i-a invitat pe ziaristi la meciul de fotbal Romania-Spania care va avea loc pe Cluj Arena, pe data de 27 martie, şi la meciul de tenis Romania-Germania, pe 16-17 aprilie.

Ma bucur ca Simona Halep a reusit sa castige la Indian Wells si ca o va avea pe Serena Williams in fata„, a spus Boc.

––––––––––––––––––––––––––––––

Emil Boc a declarat, la intrarea în sediul DNA, că a fost invitat la DNA în calitate de martor, însă nu a oferit mai multe amănunte, precizând că nu ştie despre ce dosar penal este vorba.

Am fost invitat în calitate de martor, probabil într-un dosar de cercetare penală. Mai multe date nu am. Nu ştiu despre ce este vorba, aşa că nu mă pot pronunţa„, a declarat primarul Emil Boc.

Întrebat de jurnalişti dacă are emoţii legate de ce urmează să discute cu procurorii DNA, acesta a răspuns: „Nu am niciun fel de emoţii, pentru că nu am nimic de ascuns„.

 

Fostul premier Emil Boc a mai fost audiat, în luna noiembrie 2015, tot în calitate de martor, în dosarul în care este anchetată Elena Udrea sub control judiciar pe cauțiune.