Emil Boc, despre avionul care a derapat pe aeroportul de la Cluj: „A fost greşeala pilotului”

Emil Boc îl acuză pe pilot în cazul avionului cu peste 100 de oameni la bord care a ratat aterizarea la Cluj, acum o săptămână. Primarul susţine că la mijloc e vorba de o eroare umană, asta deşi specialiştii nu au anunţat încă rezultatele anchetei.

15 ian. 2016, 12:17
Emil Boc, despre avionul care a derapat pe aeroportul de la Cluj: „A fost greşeala pilotului”

Primarul de la Cluj, Emil Boc, a tras deja concluziile accidentului de la Cluj în care un avion a ieşit de pe pistă după ce a ratat aterizarea.

„Am avut greşeala unui pilot. Eu îmi permit să spun. Acolo a fost o greşeală a pilotului, care în loc să pună avionul la 1.000 de metri de capătul pistei l-a pus la 800 de metri, probabil, şi s-a dus în afară cu 5 metri. Şi să spui că a fost panică e prea mult. Cei din avion nici nu au ştiut că s-a întâmplat ceva”, a spus Emil Boc, potrivit stiridecluj.ro.

Directorul Blue Air răspunde acuzaţiilor aduse de Emil Boc.

„Nu ştiu pe ce se bazează domnul Boc, dânsul văd că se pricepe la toate, aşa cum s-a mai priceput şi în altele. Ne-am obişnuit cu astfel de politicieni”, a spus Gheorghe Răcaru, director Blue Air la România TV.

Pasagerii care au trăit clipe de groază îl contrazic pe primar şi spun că pista nu era deszăpezătă.

Ancheta specialiştilor este încă în desfăşurare. Aeronava, cu peste 100 de oameni la bord, care venea din Capitală şi mergea spre Barcelona, a ieşit de pe pistă în urmă cu mai bine de o săptămână, pe aeroportul din Cluj, acolo unde avea o escală.

Citeşte şi Două avioane care ar fi trebuit să aterizeze la Cluj au ajuns la Sibiu