Emil Boc, despre coaliţia care a demis guvernul prin moţiune: „Când dai jos un guvern în pandemie, trebuie să îţi asumi responsabilitatea”

Primarul Clujului Emil Boc a declarat joi seara că actuala criză este declanșată de USR care împreună cu AUR și cu PSD a dat jos un guvern în plină pandemie fără să gândească o soluție în loc.

07 oct. 2021, 21:56
Emil Boc, despre coaliţia care a demis guvernul prin moţiune: „Când dai jos un guvern în pandemie, trebuie să îţi asumi responsabilitatea”

Emil Boc a declarat că refacerea coaliţiei de guvernare nu este imposibilă, dar după modul în care USR a ales să părăsească alianţa cu PNL şi UDMR, şansele sunt foarte mici. Pe de altă parte, Dacian Cioloş şi alţi lideri USR au afirmat în repetate rânduri că sunt oricând dispuşi să revină la guvernare, singura condiţie fiind ca premierul să nu mai fie Florin Cîţu.

„În primul rând ar trebui să îi întrebați pe cei care au dat jos un guvern, unde au privit înainte când au făcut acel gest? Adică atunci când a existat o majoritate în Parlament pentru a demite un Guvern în exercițiu, o majoritate clară PSD-USR PLUS-AUR, acea majoritate trebuie întrebată ce are de făcut în continuare. Dai foc la casă și după te întrebi de ce arde casa. Nu stai să întrebi de ce, ci încerci să rezolvi problema. Au dat foc la casă și la România și vin și spun că nu vor să audă de guvernare.

Emil Boc: „Gestul USR de a vota moţiunea a lăsat răni adânci”

Când dai jos un guvern în plină pandemie trebuie să îți asumi responabilitatea unui asemenea gest. Am spus înainte de moțiune că cele două partide trebuie să stea zi și noapte la discuții. Eu nu zic că nu mai sunt șanse pentru această coaliție, dar gestul USR de a vota moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern au lăsat răni adânci”, a declarat Emil Boc la B1TV.

Acesta a respins scenariul potrivit căruia PNL îl va propune pe el pentru funcția de prim-ministru.

„Nu există o asemenea variantă și nu va exista. Nu există asemenea cenarii. PNL nu și-a schimbat această poziție”, a mai declarat Emil Boc.

Citeşte şi: Sebastian Burduja, atac devastator asupra primarului Clotilde: „Sectorul 1 are cea mai mare incidenţă din ţară, dar pandemia nu există pentru Clotilde Armand”