Emil Boc: „Extremismul poate pune în pericol viitorul democratic al Europei. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a-l ține la ușă”

Emil Boc a declarat, la congresul PPE de la București, că "extremismul este forța politică care poate pune în pericol viitorul Europei, viitorul democratic al Europei".

06 mart. 2024, 12:29
Emil Boc: „Extremismul poate pune în pericol viitorul democratic al Europei. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a-l ține la ușă”

Emil Boc spune că liberalii trebuie să facă tot ce ține de ei „pentru a ține extremismul la ușă”.

„Extremismul este forța politică care poate pune în pericol viitorul Europei, viitorul democratic al Europei. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a ține extremismul la ușă și nu în interiorul procesului democratic fundamental. Primarii din Europa au demonstrat că pot ține extremismul deoparte”, a declarat primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc (PNL) în timpul unei conferințe organizate în timpul congresului PPE.

Citește și Nicolae Ciucă, întâlnire cu Roberta Metsola, preşedinta PE: Miza alegerilor din iunie este păstrarea într-o poziţie fruntaşă a forţelor pro-europene

În România nu există primari sau președinți de consilii județene cu orientări extremiste, decât cu mici excepții, a subliniat Boc.

„Primarii sunt cheia unui viitor democratic al Europei, iar PPE a înțeles ac est lucru și a stabilit ca prioritate colaborarea dintre nivelul local, național și european. Toată politica, până la urmă e la nivelul local. primul contact direct al cetățeanului european este cu administrația locală și de aceea PPE susține atât de mult și de puternic această relație directă cui cetățeanul. Până la urmă, de acolo vine viitorul, de la votul dat de către cetățean”, a mai adăugat Emil Boc.

Citește și Marcel Ciolacu, discuții cu Ursula von der Leyen despre priorităţile europene ale României și aderarea completă la Schengen