Emil Boc îl atacă pe Orban: „Răsucești cuțitul în rană și mai pui și sare. E fără cuvinte”

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, se arată uluit de faptul că Partidul Național Liberal a cedat celor de la UDMR funcția de prefect în județ.

04 mart. 2021, 12:46
Emil Boc îl atacă pe Orban: „Răsucești cuțitul în rană și mai pui și sare. E fără cuvinte”

Emil Boc îl atacă pe Orban: „Răsucești cuțitul în rană și mai pui și sare. E fără cuvinte. E un gest de sfidare fără precedent a conducerii PNL față de organizația PNL Cluj. Am fost președinte la acest partid vreo șapte ani de zile, dar niciodată Clujul nu a fost așa umilit. Cum nici nu am umilit în calitate de președinte alte organizații. Că le place unora, că nu le place, organizația a adus cele mai multe voturi. E o palmă dată tuturor colegilor din PNL. Conducerea centrală ne-a sfidat! Asta doare, dar așa este în politică. […] Evident că mă interesează respectarea legii de către noul prefect, inclusiv a simbolurillor naționale. Nu am de gând să tolerez niciun derapaj.

Cu partidul nostru este o problemă, dar orașul trebuie să rămână de referință. Nu-l cunosc pe noul prefect și nu am nimic cu persoana sa. Am două pretenții: să respecte legile și simbolurile statului român”, a spus Emil Boc la postul Napoca FM.

Primarul spune că relațiile dintre PNL Cluj și conducerea centrală s-a depășit liniile roșii.

Guvernul dinamitează coaliţia şi numeşte prefect din partea UDMR la Cluj. LISTA PREFECŢILOR

”S-au trecut niște linii roșii la Cluj în relația dintre conducerea centrală și PNL Cluj. Asta este vocea unanimă a tuturor colegilor. Nemulțumirea este generală față de performanțele politice ale PNL.

Pe mine mă interesează acum respectarea legii de către noul prefect și respectarea simbolurilor naționale. Nu am de gând să permit nici cel mai mic derapaj”, a mai spus Emil Boc.

Primarul Clujului a spus că se așteaptă ca noul prefect să respecte legea și simbolurile naționale. ”Eu nu am nimic cu persoana domnului prefect. Am pretenția să respecte legile și simbolurile naționale. Nu-l cunosc pe dl prefect. Vom colabora și ne facem datoria ca cetățeni români, pentru că toți suntem cetățeni ai statului român. De aici pornim. Eu vreau să clădim și nu să dărâmăm, dar voi fi atent la această nuanță care pune probleme la o primă vedere”, a încheiat primarul Emil Boc.

Premierul Florin Cîţu a declarat că au fost eliberaţi din funcţie 103 prefecţi şi subprefecţi şi numiţi 36 de prefecţi şi 75 de subprefecţi care vor depune jurământul joi. Traian Berbeceanu a fost eliberat din funcţia de prefect al Capitalei, însă nu a fost făcută o nouă nominalizare, atribuţiile fiind preluate momentan de un subprefect, a mai spus şeful Executivului. Guvernul a numit, în prima şedinţă de miercuri, patru prefecţi propuşi de UDMR. La Cluj, prefectul liberal va fi înlocuit de Tasnadi Istvan Szilard.