Emil Boc: Sper ca decizia fuziunii PNL-PDL să fie contestată. Era mai bună o alianţă

Primarul clujean Emil Boc a declarat, miercuri, că speră ca fuziunea dintre PNL şi PDL să fie contestată şi să nu se ajungă într-adevăr la acest rezultat, el adăugând că o soluţie mai bună ar fi fost o alianţă între cele două partide, în interiorul căreia acestea să-şi poată păstra identitatea, transmite Agerpres.

15 oct. 2014, 10:27
Emil Boc: Sper ca decizia fuziunii PNL-PDL să fie contestată. Era mai bună o alianţă

Emil Boc a fost întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă va recurge la ordonanţa 55 şi va alege PMP, în contextul în care joi expiră termenul în care pot fi depuse contestaţii la Tribunalul Bucureşti privind fuziunea PNL – PDL.

Am spus că nu voi utiliza ordonanţa nedemocratică şi abuzivă a PSD pentru a mă da drept exemplu pe mine ca să justifice ei furtul de primari pe care l-au făcut. Viaţa merge înainte şi voi vedea. Oricum sper ca decizia să fie contestată şi să nu se ajungă la partea finală de fuziune pentru că eu rămân la părerea că cea mai bună soluţie rămânea alianţa dintre PNL şi PDL’, a spus Boc.

Fostul preşedinte al PDL a adăugat că ‘oricine’ poate contesta actul fuziunii şi a declarat că este foarte posibil să fie depusă o asemenea constestaţie deoarece ‘foarte mulţi sunt nemulţumiţi de această fuziune’. Boc însă a negat că ar dori să depună el însuşi o contestaţie a fuziunii, spunând că are ‘alte preocupări în acest moment’.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis în data de 6 octombrie cererea privind fuziunea prin contopire dintre Partidul Naţional Liberal şi Partidul Democrat Liberal. Potrivit deciziei tribunalului, noua formaţiune rezultată în urma fuziunii, Partidul Naţional Liberal, va fi înregistrată în registrul special şi se dispune radierea din acest registru a celor două partide care au fuzionat, PNL şi PDL. Decizia nu a fost definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Reprezentanţii PDL şi PNL au aprobat pe 26 iulie, în unanimitate, într-un congres comun, protocolul de fuziune prin contopire şi statutul noului partid, iar pe 5 august au depus documentele la Tribunalul Bucureşti.