Emil Boc: „Orban încearcă politica de victimizare a fostului lider PSD, Liviu Dragnea”

Emil Boc, un susținător înfocat al premierului Cîțu, îl compară pe actualul lider al partidului PNL, Ludovic Orban, cu fostul președinte PSD, Liviu Dragnea.

04 aug. 2021, 18:41
Emil Boc: „Orban încearcă politica de victimizare a fostului lider PSD, Liviu Dragnea”

Emil Boc

, un suținător declarat al premierului Cîțu, a declarat că actualul lider PNL, Ludovic Orban este asemenea fostului președinte PSD, Liviu Dragnea, din punct de vedere al „politicii de victimizare”.

Boc a făcut această afirmație în contextul unei întrebări legate de ideea că s-ar fabrica dosare penale celor care nu se alătură taberei premierului Cîțu.

„Nu avem informații că ar fi așa ceva. România a depășit perioada în care aceste proceduri erau enunțate, competiția politica e una, și cea legată de funcționarea statului este alta”, a afirmat primarul orașului Cluj-Napoca, la Digi 24.

Emil Boc crede că Orban adoptă strategia de victimizare specifică lui Liviu Dragnea. Edilul oarșului Cluj-Napoca consideră că indiferent de câștigător Florin Cîțu va fi premier, iar Orban va rămâne șef al Camerei Deputaților.

„Este o competiție deschisă, d-l Orban vrea să dea o doza de victimizare, competiția din PNL este una interna a PNL care nu are legătură cu punerea în pericol a guvernării țării, Cîțu va fi premier și acum și după 25 septembrie, nu e vinovată țara că noi avem un congres. Când am zis de victimizare, m-am referit la faptul că Orban încearcă politica victimizare a fostului lider PSD (Liviu Dragnea – n.r). Orban a pierdut ultimele alegeri (alegerile parlamentare – n.r), politica este pe voturi, nu pe victimizări. Orban este bun ca președinte de Camera Deputaților, acum PNL trebuie să meargă mai departe. Alegerile sunt despre funcția de președinte al PNL, nu sunt despre funcția de premier sau de președinte al Camerei Deputaților”, a afirmat Boc, potrivit G4Media.

Emil Boc îl compară pe Cîțu cu Merkel: „Vă imaginaţi în Germania un cancelar să nu fie şi preşedinte de partid?”

Emil Boc

, primarul muncipiului Cluj – Napoca, e de părere că premierul Florin Cîțu are nevoie de susținerea politică a PNL pentru a-și putea dezvolta proiectele. Boc l-a comparat cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, și cu Margaret Thatcher, care au deținut în același timp funcții administrative și politice la cel mai înalt nivel.

„Vă imaginaţi în Germania un cancelar să nu fie şi preşedinte de partid şi să ai performanţă? Nu există!”, a declarat Emil Boc, potrivit news.ro.

„Eu mă uit la Germania. Cancelarul actual, Angela Merkel, care îşi va încheia curând mandatul, a fost aleasă preşedinte de partid şi premier din 2005, vă imaginaţi în Germania un cancelar să nu fie şi preşedinte de partid şi să ai performanţă? Nu există! Robert (Robert Sighiartău – n.r.) vorbea de Margaret Thatcher în Marea Britanie v-aţi fi închipuit ca Margaret Thatcher să nu fie şi preşedinta Partidului Conservator ca să poţi duce un program de reformă? Şi sistemul nostru constituţional aşa este alcătuit: trebuie preşedintele partidului şi premierul să aibă… mai ales în guverne de coaliţie cum a avut şi Merkel.

Ar fi rezistat Merkel 15 ani în viaţa publică să conducă coaliţii dacă nu ar fi fost şi preşedinta Uniunii Creştin Democrate? Nu ar fi rezistat. Deci trebuie să ne gândim şi din această perspectivă. Aceste alegeri nu sunt împotriva cuiva. Fiecare om din acest partid a făcut, la timpul lui, cât s-a putut şi trebuie să-i mulţumim pentru că a dus partidul acolo unde este astăzi. Aceste alegeri nu sunt despre justificarea pierderii alegerilor anterioare, sunt despre câştigarea celor următoare”, a afirmat Emil Boc în discursul ţinut sâmbătă seară la conferinţa de alegeri a filialei judeţene PNL Sălaj.

Boc a mai spus că Florin Cîţu „este premierul care va face trecerea României de la atractivitatea ei pentru o forţă de muncă ieftină, cum era în trecut, la o forţă de muncă bine plătită şi calificată”.


loading...