Emilian Imbri a explicat protocolul urmat atunci când apare o defecțiune la un TIR ATI: „Ce este intubat este greu să salvezi”

Emilian Imbri a explicat care este procedura în cazul în care apare o defecțiune la un TIR ATI. Fostul manager al Spitalului "Victor Babeş" din Capitală a precizat că este greu să salvezi pacienţii intubaţi, indiferent dacă se află în spital sau în TIR.

14 apr. 2021, 09:30
Emilian Imbri a explicat protocolul urmat atunci când apare o defecțiune la un TIR ATI: „Ce este intubat este greu să salvezi”
Emilian Imbri a explicat protocolul urmat atunci când apare o defecțiune la un TIR ATI: "Ce este intubat este greu să salvezi"

Emilian Imbri a explicat protocolul urmat atunci când apare o defecțiune la un TIR ATI. Fostul manager al Spitalului Victor Babeş a precizat că prima procedură este „să salvezi ceea ce este înăuntru”.

Emilian Imbri, despre protocolul urmat atunci când apare o defecţiune la un TIR ATI: Există o persoană la care se sună imediat

Citeşte şi Sora unei femei moarte în TIR-ul ATI de la Victor Babeş: Arafat a omorât pe toată lumea! Să-i fie ruşine şi să plece din funcţia pe care o are

„Practic, în momentul în care ai o defecțiune, ea este anunțată imediat la persoana care este scrisă pe peretele acestui TIR, ceea ce s-a și întâmplat. Există o persoană la care se sună imediat și care, atenție, indiferent cât ar fi de iute, nu va putea să ajungă în timp util la această defecțiune, deci prima procedură este să salvezi ce este înăuntru. Nu stai să te mai gândești, pentru că aici este vorba de Terapie Intensivă, aici nu mai este să te gândești ce se întâmplă dacă pică curentul – dacă pică curentul, intră grupul electrogen; ce se întâmplă dacă pică oxigenul – dacă pică oxigenul, intră buteliile, ceea ce s-a și întâmplat în momentul respectiv, acum o zi. Mai departe, ce este intubat este greu să salvezi, indiferent că este în spital sau este în TIR, este greu să salvezi ce este intubat atunci când nu mai ai oxigen”, a explicat fostul manager al Spitalului Victor Babeş din Capitală la B1Tv.

Citeşte şi Medic din Ploieşti: Mai tot timpul am avut probleme cu TIR-ul ATI. Vara nu răceşte, iarna nu încălzeşte

Reamintim că trei pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 au murit luni seara după o defecţiune la TIR-ul ATI – unitatea mobilă de Terapie Intensivă – de la Institutul „Victor Babeş” din Bucureşti, care a dus la oprirea alimentării cu oxigen a pacienţilor.

Din primele informaţii, tragedia a avut loc după o creştere bruscă a presiunii în instalaţia de oxigen la care era conectat TIR-ul, care a dus la blocarea completă a ventilatoarelor la care erau conectaţi cei opt pacienţi aflaţi în acel moment în TIR-ul ATI.

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că, luni, în jurul orei 16,25, a existat o creştere bruscă, de peste 6 bari, a presiunii oxigenului în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul „Victor Babeş”.

„Altfel, presiunea distruge tot mecanismul ventilatorului. Asta se pare că s-a întâmplat, cu toate ventilatoarele din TIR, care s-au oprit împreună şi au creat situaţia de urgenţă din interiorul terapiei intensive mobile. Colegii de acolo au lucrat imediat ca să remedieze situaţia şi să încerce, bineînţeles, să ventileze bolnavii, ca să preia bolnavii pe balon, nu erau toţi intubaţi care erau în TIR”, a precizat Raed Arafat.