Emilian Imbri: „Suntem într-un mare impas. Am scăpat totul din mână. Nu mai contează că ești vaccinat de trei ori”

Medicul Emilian Imbri face previziuni sumbre privind evoluţia pandemiei în România. Acesta avertizează că vor urma noi valuri de infectări.

18 nov. 2021, 23:34
Emilian Imbri: „Suntem într-un mare impas. Am scăpat totul din mână. Nu mai contează că ești vaccinat de trei ori”

Emilian Imbri îi avertizează pe români că pandemia de coronavirus va face din nou ravagii în România.

Emilian Imbri, avertisment sumbru pentru români

Medicul avertizează că cel mai probabil ne vom vaccina şi a patra oară, precizând că vaccinul ne ajută să nu mai ajungem la spital în stare gravă.

Citeşte şi Emilian Imbri, mesaj şocant pentru nevaccinați: Vine frigul şi pământul e destul de îngheţat şi tare

„Datorită modului nostru de a ne comporta și faptului că ne-am obișnuit cu Delta, (…) ne-am obișnuit cu numărul de morți, ne-am obișnuit cu faptul că există această tulpină și, ca atare, vom continua să circulăm, așa cum circulăm, vor veni sărbătorile de iarnă, când chiar dacă nu va fi așa o spectaculoasă mișcare browniană tot ne vom relaxa în continuare, că am obosit de atât stres, și atunci sigur că se va transmite în continuare această variantă și tot timpul ne vom îmbolnăvi. De ce? Pentru că eu în momentul de față cunosc cazuri, colegi de-ai mei, care sunt la a treia îmbolnăvire.

Nu mai contează că ești vaccinat de trei ori, probabil că o să ne vaccinăm a patra oară ș.a.m.d. Vaccinul te scapă de spital, te scapă să ajungi cumva în stare gravă. În rest, vedeți că se ia indiferent dacă ai trecut prin boală, indiferent dacă ai trecut prin boală și te-ai vaccinat, virusul se ia dacă nu respecți elementarul gest pe care trebuie să îl faci, să pui masca și să nu te îmbulzești sau să nu te apropii foarte mult de ceilalți”, a declarat medicul la B1.

Acesta avertizează că vor urma noi valuri de infectări, precizând că lipsa de cunoștințe elementare de igienă, de sănătate publică vor duce la un dezastru.

„Cine să impună în momentul de față niște chestii mai aspre sau niște măsuri? Cine are timp de așa ceva? Vedeți că sunt foarte ocupați cei care ar trebui să încerce, și apoi scade foarte mult popularitatea, imaginați-vă puțin cum adică să faci ceva ca alte țări? Noi suntem noi, întotdeauna am fost noi. De asta vă spun că suntem într-un mare impas. Am scăpat totul din mână și încet-încet lipsa de cunoștințe medicale, lipsa de cunoștințe elementare de igienă, de sănătate publică ș.a.m.d. vor duce la un dezastru. (…) Deja Germania vorbește foarte clar și evident de valul 5, dar noi nu suntem în stare să îl terminăm pe acesta, valul 4. O să vină val după val”, a mai spus medicul.

Citeşte şi Emilian Imbri: Nu a adus nimeni un nor de coronavirus, nu vine valuri-valuri!


loading...