Emiliano Sala, mesaj către prieteni, înainte de dispariţie: „Sunt într-un avion care pare să se dezintegreze!”

Fotbalistul Emiliano Sala a transmis un mesaj audio pe un grup de Whatsapp, prietenilor argentineni, în timp ce se afla în avionul care a dispărut de pe radare, luni, deasupra Canalului Mânecii, în care afirmă că aparatul pare să se dezintegreze.

23 ian. 2019, 06:52
Emiliano Sala, mesaj către prieteni, înainte de dispariţie: „Sunt într-un avion care pare să se dezintegreze!”

Salut, fraţilor, ce faceţi, nebunilor? Frate, sunt mort (n.r. – de oboseală). Am fost aici, la Nantes, făcând lucruri, lucruri, lucruri şi lucruri, nu se mai terminau. Sunt într-un avion care pare să se dezintegreze şi merg la Cardiff. Mâine, începem şi după-amiază, încep antrenamentele cu noua mea echipă. Să vedem ce se întâmplă. Ce faceţi, fraţilor şi surorilor, sunteţi bine? Dacă nu aveţi veşti despre mine într-o o oră şi jumătate, nu cred că o să trimită pe cineva să mă caute pentru că nu mă pot găsi, dar ştiţi… Tată, cât de speriat sunt!„, a scris Emiliano Sala în mesaj.

Potrivit L’Equipe, Sala a transmis un mesaj asemănător unui fost coechipier, Diego Rolan, care a confirmat informaţia pentru postul de radio uruguayan 1010AM.

Avionul privat de mici dimensiuni, de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, a fost dat dispărut, luni seară, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat sâmbătă, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

Citeşte şi Un avion care zbura din Franţa către Ţara Galilor a dispărut de pe radare. La bord se afla şi un fotbalist de 23 de milioane de euro

Piper Malibu este un monomotor care poate transporta şase persoane, pilotul şi cinci pasageri. În aparatul dispărut se aflau numai Sala şi pilotul.

Autorităţile din Insula Guernsey au anunţat, marţi, că două ambarcaţiuni şi cinci aparate de zbor au cercetat o suprafaţă de 1.150 de mile pătrate în apele Canalului Mânecii, fără a da de urma avionului dispărut.

Avionul a plecat de la Nantes luni, la ora locală 19.15, cu direcţia Cardiff, zburând la o altitudine de 5.000 de picioare (1.650 de metri). După ce a depăşit Insula Guernsey, a cerut să coboare, iar contactul cu avionul s-a pierdut când acesta era la o altitudine de 2.300 de picioare. Apelul primit de Garda de Coastă din Guernsey privind dispariţia aparatului, la 15 mile nord de Guernsey, a fost la 20.23. Două elicoptere, unul francez, cu baza la Cherbourg şi unul britanic, au început imediat căutările, dar le-au oprit la ora 02.00, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (vânt, valuri, vizibilitate redusă). Căutările au fost reluate la ora 08.00 şi oprite în seara zilei de marţi, din cauza întunericului.

Argentinianul Emiliano Sala de 28 de ani semnase cu gruparea Cardiff City de pe locul 18 din Premier League, pentru 15 milioane de lire sterline.

Aflat în Franţa de la 16 ani, Sala a disputat 19 meciuri în acest sezon pentru FC Nantes, marcând 12 goluri. În cariera lui a mai jucat la Bordeaux, Orleans, Niort şi Caen.