Emisarul special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, a demisionat

Emisarul special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, al cărui nume apare în raportul avertizorului de securitate lansat săptămâna aceasta pe fondul anchetei vizând declanşarea procedurii de destituire a preşedintelui Donald Trump, a demisionat vineri, conform informaţiilor apărute în presă, informează dpa şi AFP.

28 sept. 2019, 05:42
Emisarul special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, a demisionat

Volker va fi audiat în Camera Reprezentanţilor la începutul lunii octombrie. Oficialul american a avut conexiuni cu avocatul personal al preşedintelui american.

Kurt Volker a fost în contact cu avocatul personal al preşedintelui Trump, Rudy Giuliani, iar implicarea pe ascuns a lui Giuliani în aceasta afacere a stârnit indignare în rândul parlamentarilor americani şi a contribuit la trezirea atenţiei comunităţii de informaţii, ceea ce a dus la formularea unei plângeri din partea unui avertizor de securitate.

Citeşte şi Prima demisie la vârful statului. Cel mai apropiat consilier al preşedintelui îşi părăseşte postul. Nu s-a aflat motivul

Trei comisii de specialitate din Camera Reprezentanţilor au convocat cinci oficiali din cadrul Departamentului de Stat pentru a fi audiaţi în perioada 2-10 octombrie. Printre aceşti oficiali se numără, pe lângă Kurt Volker, şi fosta ambasadoare a SUA la Kiev, Marie Yovanovitch.

Yovanovitch a fost rechemată de la post în luna mai, după toate aparenţele, pe fondul unui conflict generat de acţiunile lui Giuliani.