Emisiunea Top Gear, în declin. Chris Evans a demisionat după ce a prezentat doar şase episoade

Chris Evans a demisionat de la emisiunea Top Gear, produsă de BBC, pentru care a prezentat şase episoade, după concedierea lui Jeremy Clarkson.

04 iul. 2016, 17:37
Emisiunea Top Gear, în declin. Chris Evans a demisionat după ce a prezentat doar şase episoade

Demisionez de la Top Gear. Am făcut tot ce am putut, dar, uneori, asta nu este suficient. Echipa este mai mult decât excepţională. Îi doresc toate cele bune. Cu toată puterea înainte cu Radio 2, CarFest, Children In Need, 500 Words şi orice altceva la care putem visa în viitor„, a scris Chris Evans pe Twitter. De la debutul noului sezon Top Gear, în luna mai, Chris Evans s-a confruntat cu numeroase critici din partea fanilor show-ului, o parte dintre ele referindu-se la stilul său ţipător de a prezenta.

Chris renunţă la atribuţiile sale la Top Gear. Consideră că persoanele potrivite rămân în echipă, atât în cea de producţie, cât şi în cea de prezentare, pentru a continua show-ul şi pentru a-l face să ajungă un hit, aşa cum ne dorim. Noul serial a atras, până în prezent, peste 30 de milioane de vizualizări în Marea Britanie şi a fost deja vândut în 130 de teritorii din întreaga lume„, a confirmat şi Mark Linsey, director BBC Studios.

Ultimul episod al primei ediţii Top Gear prezentată de Chris Evans a înregistrat, duminică, o audienţă mai mică decât orice episod al show-ului din perioada în care a fost prezentat de Jeremy Clarkson, respectiv 1,9 milioane de telespectatori. Niciun episod din „era Clarkson”, care a început în anul 2002, nu a fost urmărit de mai puţin de două milioane de telespectatori, potrivit The Guardian. Audienţa episodului difuzat duminică seară ar fi putut fi afectată din cauza acoperirii meciului între Franţa şi Islanda, disputat în cadrul Euro 2016, de către ITV. Pe parcursul celor şase episoade, emisiunea Top Gear a înregistrat o medie de 2,7 de milioane de telespectatori.

Citeşte şi Iată cum arăta emisiunea „Top Gear” în urmă cu 100 de ani. Film inedit din 1911 surprins la 1.300 m altitudine

După ce Chris Evans a preluat rolul de prezentator de la Jeremy Clarkson, show-ul Top Gear s-a confruntat cu numeroase probleme – mai mulţi producători au demisionat, câţiva membri ai echipei de filmare s-au retras din emisiune, iar o parte dintre invitaţi au renunţat la participarea în acest show TV.

Jeremy Clarkson şi cei doi colegi coprezentatori de la Top Gear lucrează în prezent la un nou show dedicat sportului automobilistic, ce este produs de platforma online Amazon. Noua emisiune se va intitula The Grand Tour şi va avea premiera în toamna acestui an.