Momentul în care Emmanuel Macron este atacat cu un ou de către un protestatar.”Trăiască Revoluția!” VIDEO

Emmanuel Macron, președintele Franței, a fost atacat de către un protestatar în cursul vizitei la Salonul internaţional al restaurantelor şi industriei hoteliere, în Lyon.

27 sept. 2021, 16:25
Momentul în care Emmanuel Macron este atacat cu un ou de către un protestatar.”Trăiască Revoluția!” VIDEO

Emmanuel Macron

, președintele Franței, a fost victima unui atac mai puțin obișnuit în timpul vizitei la Salonul internaţional al restaurantelor şi industriei hoteliere din Lyon.

Un protestatar care striga „Trăiască Revoluția!” a aruncat cu un ou în șeful statului francez, iar alimentul a atins doar umărul președintelui.

Emmanuel Macron l-a îndemnat pe protestatarul violent să-și exprime dorințele într-o manieră pașnică.

„Dacă vrea să îmi spună ceva, să vină”, a afirmat președintele, în privința protestatarului violent.

Agresorul a fost imobilizat şi reţinut de agenţii din dispozitivul de securitate al lui Emmanuel Macron. Anchetatorii urmează să afle motivul atacului, relatează The Independent.

Emmanuel Macron şi-a schimbat telefonul şi numărul, după suspiciunea că smartphonul său a fost piratat

Responsabilul citat a declarat că nu există nicio confirmare că telefonul lui Emmanuel Macron ar fi fost într-adevăr piratat. „Este doar o măsură de securitate suplimentară”, a remarcat el. La două zile după dezvăluirile consorţiului media Forbidden Stories, potrivit căruia o agenţie de informaţii marocană a pus sub urmărire în 2019 telefonul lui Macron, împreună cu cele ale altor câţiva membri ai guvernului francez, cu ajutorul programului spyware, postul de televiziune France Info a comunicat că unul din numerele de telefon mobil al şefului statului a fost schimbat.

De altfel, purtătorul de cuvânt al executivului francez, Gabriel Attal, a indicat joi că ‘se fac verificări’, iar „un anumit număr de protocoale de securitate au fost reajustate, în special în privinţa preşedintelui Republicii„.

„Agenţia naţională pentru securitatea cibernetică (ANSI) a început să ofere suport tehnic persoanelor care ar fi putut face obiectul atacurilor pentru a verifica dacă acestea s-au întâmplat cu adevărat. Verificările vor continua„, a afirmat Attal într-un comunicat, emis la câteva ore după reuniunea Consiliului de Apărare din cursul dimineţii.

Palatul Elysee specificase anterior că Emmanuel Macron se foloseşte de mai multe telefoane mobile şi schimbă periodic terminalele.