Momentul în care Emmanuel Macron este atacat cu un ou de către un protestatar.”Trăiască Revoluția!” VIDEO

Emmanuel Macron, președintele Franței, a fost atacat de către un protestatar în cursul vizitei la Salonul internaţional al restaurantelor şi industriei hoteliere, în Lyon.

27 sept. 2021, 16:25
Momentul în care Emmanuel Macron este atacat cu un ou de către un protestatar.”Trăiască Revoluția!” VIDEO

Emmanuel Macron

, președintele Franței, a fost victima unui atac mai puțin obișnuit în timpul vizitei la Salonul internaţional al restaurantelor şi industriei hoteliere din Lyon.

Un protestatar care striga „Trăiască Revoluția!” a aruncat cu un ou în șeful statului francez, iar alimentul a atins doar umărul președintelui.

Emmanuel Macron l-a îndemnat pe protestatarul violent să-și exprime dorințele într-o manieră pașnică.

„Dacă vrea să îmi spună ceva, să vină”, a afirmat președintele, în privința protestatarului violent.

Agresorul a fost imobilizat şi reţinut de agenţii din dispozitivul de securitate al lui Emmanuel Macron. Anchetatorii urmează să afle motivul atacului, relatează The Independent.

Emmanuel Macron şi-a schimbat telefonul şi numărul, după suspiciunea că smartphonul său a fost piratat

Responsabilul citat a declarat că nu există nicio confirmare că telefonul lui Emmanuel Macron ar fi fost într-adevăr piratat. „Este doar o măsură de securitate suplimentară”, a remarcat el. La două zile după dezvăluirile consorţiului media Forbidden Stories, potrivit căruia o agenţie de informaţii marocană a pus sub urmărire în 2019 telefonul lui Macron, împreună cu cele ale altor câţiva membri ai guvernului francez, cu ajutorul programului spyware, postul de televiziune France Info a comunicat că unul din numerele de telefon mobil al şefului statului a fost schimbat.

De altfel, purtătorul de cuvânt al executivului francez, Gabriel Attal, a indicat joi că ‘se fac verificări’, iar „un anumit număr de protocoale de securitate au fost reajustate, în special în privinţa preşedintelui Republicii„.

„Agenţia naţională pentru securitatea cibernetică (ANSI) a început să ofere suport tehnic persoanelor care ar fi putut face obiectul atacurilor pentru a verifica dacă acestea s-au întâmplat cu adevărat. Verificările vor continua„, a afirmat Attal într-un comunicat, emis la câteva ore după reuniunea Consiliului de Apărare din cursul dimineţii.

Palatul Elysee specificase anterior că Emmanuel Macron se foloseşte de mai multe telefoane mobile şi schimbă periodic terminalele.


loading...