Emmanuel Macron, pus la zid: „Nu ar trebui să fii un exemplu și să nu te căsătorești cu profesoara?”. Reacția președintelui francez, despre soția mai în vârstă cu 24 de ani

Emmanuel Macron (45 de ani), președintele Franței, a oferit noi informații despre viața sa intimă. Oficialul de la Paris vorbit despre relația cu soția sa, Bridgitte Macron (69 de ani), cu care se iubește încă din vremea în care actualul președinte era elev. 

09 ian. 2023, 11:28
Emmanuel Macron, pus la zid: „Nu ar trebui să fii un exemplu și să nu te căsătorești cu profesoara?”. Reacția președintelui francez, despre soția mai în vârstă cu 24 de ani

Într-o emisiune de la France 2, în care a discutat cu mai mulți cetățeni care se confruntă cu tulburări din spectrul autist, Emmanuel Macron a vorbit despre iubire.

Unul dintre cei prezenți în sală a avut o poziție foarte acidă. L-a întrebat pe Macron dacă în calitate de președinte, relația cu o femeie mult mai în vârstă reprezintă un exemplu pentru cei din jur.

„Când ești îndrăgostit, nu alegi. Nu este vorba de a da sau nu un exemplu”, a declarat președintele Macron, potrivit presei internaționale.

 

Emmanuel Macron apără relația cu o femeie mult mai în vârstă decât el: „Principiul iubirii este că totul este posibil”

 

Macron a justificat aventura cu o femeie cu 24 de ani mai în vârstă decât el pe motiv că dragostea a făcut „totul posibil”.

„Principiul iubirii este că totul este posibil. Depinde de tine. Nu este scris că va fi neapărat cineva de aceeași vârstă cu tine, care locuiește în același loc cu tine. Este ceva care este mai puternic și care te depășește. Și când este împărtășit… Poate doborî orice obstacol”, a completat francezul.

Părinții tânărului s-au opus relației, la început.

„Cred că întotdeauna îți imaginezi pentru copiii tăi o viață care să aibă același model ca și a ta. Și când ceva nu corespunde modelului tău, te simți neapărat prost. Părinții (n.r. – mei) au fost îngrijorați pentru mine la început. Asta mi-a sporit dorința de a-mi urma calea”, a completat Macron.

Emmanuel Macron este unul dintre președinții francezi din istoria recentă care nu a avut relații extraconjugale. Francois Hollande, Nicolas Sarkozy, Jacques Chirac și Francois Mitterrand au avut implicați în diverse scandaluri sexuale.

Președintele francez s-a îndrăgostit de profesoara sa de teatru încă de la vârsta de 15 ani. Abia în anul 2007 s-a căsătorit cu Bridgitte.