Emmanuel Macron ordonă reprimirea Rusiei: "A o împinge departe de Europa este o profundă greşeală"

Publicat: Marţi, 27 August 2019 19:58 // Actualizat: Marţi, 27 August 2019 19:58 // Sursa: romaniatv.net

Ar trebui 'regândită relaţia noastră cu Rusia', pentru că 'a împinge Rusia departe de Europa este o profundă greşeală', a estimat marţi, la Paris, preşedintele francez Emmanuel Macron.

Adresându-se ambasadorilor Franţei prezenţi la Paris la reuniunea lor anuală, şeful statului francez, care deja s-a declarat favorabil unei normalizări a relaţiilor cu Moscova, tensionate în urma anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014, a adăugat: 'Trebuie explorate în mod strategic căile unei asemenea apropieri şi puse condiţiile noastre'.

'Ştiu că mulţi dintre voi au trebuit' să lucreze uneori asupra unor dosare în care 'totul i-a condus să aibă neîncredere faţă de Rusia, uneori în mod întemeiat', a declarat el în faţa diplomaţilor, potrivit stiripesurse.ro.

'Şi noi am structurat această relaţie după prăbuşirea Zidului Berlinului în această neîncredere. Printr-o succesiune de neînţelegeri. Şi eu nu sunt deloc naiv atunci când doresc restructurarea acestei relaţii', a adăugat el.

'Suntem în Europa şi, dacă nu vom şti la un moment dat să facem ceva util cu Rusia, vom rămâne cu o tensiune profund sterilă, vom continua să avem conflicte îngheţate peste tot în Europa, vom avea o Europă care este scena unei lupte strategice între SUA şi Rusia, prin urmare să avem consecinţe ale războiului rece pe teritoriul nostru', a continuat Macron, informează stiripesurse.ro.

Citeşte şi Emmanuel Macron îl condamnă pe Bolsonaro de "lipsă de respect" faţă de Prima Doamnă a Franţei

'Asta i-am spus eu preşedintelui Putin săptămâna trecută la Bregancon (reşedinţa prezidenţială de vară): trebuie să avansăm pas cu pas', a adăugat liderul francez.

La 21 august, preşedintele Macron a estimat drept 'pertinent' ca Rusia 'să se poate reintegra la un moment dat' în G7 care ar redeveni atunci G8. 'Condiţia prealabilă indispensabilă' pentru readmiterea Rusiei 'este ca o soluţie să fie găsită în legătură cu Ucraina, în baza acordurilor de pace de la Minsk', a adăugat el.

În legătură cu acest subiect, şeful statului francez a anunţat luni, în timpul summitului G7 de la Biarritz, organizarea, în septembrie, a unui summit care să-i reunească pe liderii ucrainean, rus, german şi francez.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Emmanuel Macron Franta Moscova relaţii cu Moscova Rusia summit g7 Vladimir Putin
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H