Emmanuel Macron promite mai multe eforturi pentru garantarea bunăstării comunităţii asiatice din Franţa

Preşedintele francez Emmanuel Macron a promis vineri intensificarea eforturilor pentru a asigura bunăstarea întregii comunităţi asiatice din Franţa, informează Xinhua.

17 feb. 2018, 08:00
Emmanuel Macron promite mai multe eforturi pentru garantarea bunăstării comunităţii asiatice din Franţa

„În primul rând este vorba de securitate. În acest sens, vreau să fiu foarte clar: intenţiile criminale care ar face pe cineva să atace comunitatea voastră sunt condamnate cu tărie şi vor continua să fie condamnate”, a declarat Macron într-un discurs menit să marcheze Anul Noul chinezesc sărbătorit în unele ţări asiatice.

Audienţa sa a fost formată din sute de asiatici din toate categoriile sociale, inclusiv oameni de afaceri, avocaţi, parlamentari şi diplomaţi.

Preşedintele francez a declarat că au fost întărite sistemele de securitate în zonele unde au fost comise atacuri împotriva unor francezi de origine asiatică, fiind asigurată în acelaşi timp securitatea pentru toţi turiştii, mai ales chinezi. „Este de datoria Republicii Franceze să vă protejeze”, a spus Macron.

O a doua prioritate este, potrivit liderului francez, lupta împotriva tuturor formelor de discriminare la adresa comunităţii asiatice din Franţa. „Nu poate fi acceptat niciun act de asemenea natură, care mai există însă”, a spus Macron, denunţând stereotipurile unor francezi cu privire la membrii comunităţii asiatice.

Economia a fost menţionată drept o a treia prioritate. Salutând vitalitatea economică a acestei comunităţi, care aşteaptă mult de la reformele iniţiate de guvernul francez, Macron a promis că va prezenta măsuri concrete la primăvară.

Preşedintele francez a felicitat de asemenea comunitatea asiatică pentru contribuţia sa istorică la binele Franţei.

Citeşte şi Preşedintele Franţei vrea să stipuleze în Constituţia ţării recunoaşterea simbolică a Corsicăi