Emmanuel Macron se ține tare, în ciuda protestelor masive: „Vom continua să manifestăm fermitate totală!”

Continuă protestele în Franța, cu milioane de oameni pe străzi, dar Emmanuel Macron susține că nu va da înapoi. Președintele de la Paris susține că nu-și va da demisia, iar forțele de ordine se vor opune.

25 mart. 2023, 11:35
Emmanuel Macron se ține tare, în ciuda protestelor masive: „Vom continua să manifestăm fermitate totală!”

Emmanuel Macron a declarat că nu va renunța la proiectul ce prevede creșterea vârstei de pensionare cu doi ani, până la 64 de ani, pentru a asigura „sustenabilitatea sistemului național de pensii”.

Mai mult, președintele de la Paris a lansat un atac la adresa protestatarilor, vineri, 24 martie.

„Condamn violențele și-mi ofer tot sprijinul pentru forțele de securitate, care au acționat într-o manieră exemplară.

Văzând violențele, pe care le diferențiez de proteste, noi vom continua să manifestăm fermitate totală. Nu vom ceda în fața violențelor”, a declarat Emmanuel Macron, într-o conferință de presă, potrivit RFI.

În plus, oficialul francez a declarat că așteaptă sindicaliștii, respectiv reprezentanții societății civile la consultări. Între timp, opoziția și protestatarii susțin că Macron este „președinte bogaților”, care nu manifestă empatie față de marea majoritate a populației.

Regele Charles și-a anulat vizita în Franța, din cauza protestelor violente.

 

Emmanuel Macron a provocat o revoltă populară uriașă

 

Continuă revolta populară în Franța. Milioane de oameni au ieșit să protesteze împotriva pachetului de legi susținut de președintele Emmanuel Macron, ce prevede majorarea vârstei de pensionare, de la 62 la 64 de ani.

Manifestații masive au avut loc în Franța, la Paris, Strasbourg, Bordeaux, Marseille și alte orașe din țară.

Proiectul privind majorarea vârstei de pensionare a fost deja votat, deși cetățenii francezi se opun. Proiectul a trecut cu 193 la 114. De asemenea, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a picat la limită.