Emmanuel Macron şi-a luat câine. Preşedintele Franţei va fi păzit la Elysee de un metis de labrador şi grifon

Președintele francez Emmanuel Macron a adoptat dintr-un centru administrat de Societatea pentru Protejarea Animalelor (SPA) un câine negru, un metis rezultat din încrucișarea raselor labrador și grifon, denumit Nemo, pe care jurnaliștii au putut să îl vadă pentru prima dată luni la Palatul Elysee.

28 aug. 2017, 14:29

Emmanuel Macron spune că a ales numele Nemo pentru noul locuitor din palatul prezidențial, deoarece „este anul ‘N’-urilor”, potrivit Le Figaro, dar, mai ales, ca o referire la celebrul căpitan Nemo din romanul „20.000 de leghe sub mări”, de Jules Verne, pe care președintele Macron îl apreciază în mod deosebit, potrivit anturajului liderului de la Elysee.

Cu o vârstă cuprinsă între unul sau doi ani, Nemo, un mascul cu blana de culoare neagră, a fost văzut de jurnaliști în salonul Murat, unde are loc ședința de guvern la fiecare început de toamnă.

Nemo îi urmează astfel lui Philae, o femelă de labrador oferită în 2014 fostului președinte al Franței, Francois Hollande, de Federația foștilor militari combatanți francezi din Montreal. Philae a părăsit Palatul Elysee alături de stăpânul ei în luna mai.

În ultimii 50 de ani, toți președinții francezi au avut un câine în perioada în care au locuit la Palatul Elysee, care dispune de grădini vaste. Cei mai mulți dintre șefii statului francez au ales câini din rasa labrador.