Emoţie de iarnă. Povestea celor şapte copii care trăiesc în spatele grajdului, micuţii au nevoie de ajutor

Povestea unei mame cu şapte copii emoţionează până la lacrimi. Femeia trăieşte alături de copii într-un adăpost improvizat în spatele unor grajduri şi mănâncă pe un cearşaf întins pe pat.

18 dec. 2019, 18:14
Emoţie de iarnă. Povestea celor şapte copii care trăiesc în spatele grajdului, micuţii au nevoie de ajutor

Sărmana familie locuieşte la Barboşi, în judeţul Galaţi. Trăiesc 10 suflete în două cămăruţe din chirpici, cu pământ pe jos, dar sunt plini de bucurie că-s toţi ai casei sănătoşi şi că au un acoperiş deasupra capului. Bunica a povestit pentru adevarul.ro cum i-a luat foc casa ridicată de ea şi soţul ei, cum în focul năprasnic i-au pierit doi copilaşi, şi cum au dormit mai bine de doi ani prin păduri, sub cerul liber, până i-a găsit un suflet mare, Gabriel, care i-a luat şi le-a dat un adăpost, în capătul grajdurilor din gospodăria sa. Asta se întâmpla acum 18 ani. Trăiesc în două camere, au sobe în ambele, vechi, dar bunica spune că îşi fac treaba. Şi-au tras şi un cablu de curent, de care pâlpâie un bec.

Acum, copiii au mare nevoie de haine şi încălţăminte pentru copilaşi, dar şi de lenjerii de pat şi pături groase. Nicu, mezinul de 5 ani, pe sub genele groase, şopteşte că şi-ar dori o maşinuţă de Crăciun. Au nevoie de haine, încălţăminte, lemne de foc şi pături groase.

Citeşte şi Minune de Sărbători, un copil de 9 ani a învins cancerul. Reacţia puştiului când ia ultima pastilă este teribilă VIDEO

Mai mulţi oameni cu suflet au făcut o listă cu cele necesare, la care puteţi adăuga ce consideraţi, sigur au omis câte ceva:

– Haine şi încălţăminte pentru copii; – Lenjerii de pat – sunt 4 paturi; – Pături groase si pilote. Perne a făcut bunica din pene adunate de ea; – Lemne pentru foc; – Medicamente pentru sezonul rece, ceva general gen paracetamol. Bunica tratează febra copiilor cu oţet. Şi tare mai e mândră că sunt toţi sănătoşi; – lucruri pentru gospodărie – mătură, găleată (au fântână în curte); – oale pentru gătit, castroane, dar şi furculite şi farfurii (nu aveau suficiente pentru toţi, aşa că mănâncă pe rând. Nici masă nu au, bunica spunea că întinde un cearşaf pe pat şi acolo mănâncă); – Caiete, creioane, pixuri, acuarele pentru şcoală.

Nu au nevoie de ghiozdane, căci toate cărţile şi le lasă la şcoală, tot acolo îşi fac şi temele; – Copiii cei mici fac naveta cu autobuzul 105 sau 31 până la Şcoala Emil Gârleanu din Galaţi şi cumpără bilete zilnic. Ar avea nevoie de abonamente;

– Alimente neperisabile – copiii mănâncă mult, după cum spune bunica.

Întrebată dacă are un frigider unde să pună mâncarea să nu se strice, a răspuns surprinsă „să apuce să se strice mâncarea la noi în casa??”; – Un şifonier nu prea mare, ca să încapă în spaţiul mic din locuinţă, şi nişte măsuţe mici.

Copiii au următoarele vârste:

Fete

Teodora – 9 ani

Ana Maria – 14 ani

Băieţi

Nicu – 5 ani

Andrei – 8 ani

Laurenţiu – 8 ani

Cristi – 8 ani

Marian – 15 ani

Mai au doi fraţi, Mirel, de 17 ani, şi Daniel, de 21 de ani, însă ei muncesc şi reuşesc să îşi ajute familia cum pot. E nevoie de multe în cămăruţele alea, de la turnat şapă pe jos şi văruit, până la schimbat sobele şi văruit. Au nevoie de multe. De un şifonier. De măsuţe şi noptiere, dar mici, căci spaţiul e limitat. De etajere unde să-şi ţină lucrurile.

Persoane de contact: Bogdan Mihai- 0743 168 132 Gabriela Gagu- 0765 555 427 Iordache Florina – 0753 651 372 Claudia Iacob- 0745 682 899.