Emoţionant! Ce au scris elevii unei şcoli când învăţătoarea le-a cerut un text despre toamnă. „Cred că totul va fi bine!”

Şcoala nr. 5 din oraşul Balş este renumită în întreg judeţul pentru elevii premianţi, care merg la olimpiadele şcolare şi obţin rezultate foarte bune. Elevii au avut ca sarcină să facă un text depre toamnă chiar la revenirea în bănci.

18 sept. 2020, 13:14

Luiza este elevă în clasa a 3-a la Şcoala Generală nr. 5 din oraşul Balş. Citeşte cu mare emoţie şi acum compunerea pe care a scris-o despre toamnă. Însă, pentru ea, toamna înseamnă pandemia care i-a răpit din bucuriile copilăriei, scrie Cancan.

„A sosit toamna… Oamenii s-au schimbat de când o boală gravă a infectat tot globul pământesc”, începe una dintre cele peste 20 de compuneri ale elevilor din clasa a III-a de la Şcoala generală nr. 5 din oraşul Balş, judeţul Olt.

„Mi-a venit această idee din suflet, din ce trăim noi acum, cu toţii, vrem să treacă pandemia… Și ce am scris nu e numai pentru oraşul nostru, ci şi pentru planetă”, spune Luiza.

„A sosit toamna. Parcă este o zi de vară caldă și prietenoasă, dar nu e așa. Oamenii s-au schimbat de când o boală gravă a infectat tot globul pământesc. M-am întors la școală. Trebuie să port mască pentru ca virusul să nu ajungă la mine. Fără îmbrăţişări, fără atingeri… fără nimic. Dar eu cred că totul va fi bine”, a scris Luiza.

ŞCOLI ÎNCHISE timp de patru zile în Bucureşti, înainte şi după alegerile locale

„Fără îndoială că am fost impresionată de trăirile acestor copii, sunt gânduri încărcate de emoţii sincere, izvorâte din sufletele lor curate”, spune Aurelia Petcu, directorul Şcolii nr. 5 Balş.

Învăţătoarea elevilor recunoaşte că micuţii sunt foarte talentaţi, dar şi foarte responsabili atunci când vine vorba despre acest virus.

„Elevii au avut ca sarcină să facă un text depre toamnă şi acestea au fost răspunsurile lor. Eu cred că se adaptează bine şi cred că totul va fi bine”, speră Amina Giurcă.