Emoționant. Drama care l-a determinat pe Ștefan Mandachi să facă acte caritabile: „Câteodată simt că sunt neputincios”

Ștefan Mandachi este unul dintre cei mai cunoscuți filantropi din România. Suceveanul care și-a vândut toate afacerile a povestit ce l-a determinat să facă actele de caritate.

25 mart. 2023, 09:25
Emoționant. Drama care l-a determinat pe Ștefan Mandachi să facă acte caritabile: „Câteodată simt că sunt neputincios”

Ștefan Mandachi a avut o relație foarte apropiată cu mama sa. Femeia care a avut grijă de tânărul om de afaceri a reușit să-l motiveze enorm, iar decesul acesteia l-a marcat profund pe Ștefan Mandachi.

Într-un text publicat pe Facebook, antreprenorul #ȘîEu a povestit cât de profundă a fost relația sa cu mama. Din nefericire, femeia a murit în urmă cu câțiva ani, din cauza unei boli.

„Mama era extrem de bătăioasă, era o luptătoare, faptul că s-a luptat pentru viață și pentru sănătatea ei a fost o lecție în sine. Evident că, orice copil își idolatrizează mama, a făcut și ea o sumedenie de greșeli, însă s-a zbătut cu adevărat, a fost un foarte bun negociator.

Era un bun antreprenor, simțea, avea un fler foarte dezvoltat, era foarte carismatică, știa când să facă un pas în spate și când să facă un pas în față. Am cunoscut-o foarte bine și a fost principalul meu mentor chiar dacă eu nu mi-am dat seama atunci că mă inspiră și în ce manieră mă inspiră.

Evident, nu avea acces la informațiile la care am avut eu, de business, de marketing, de vânzări sau de strategii, dar la nivelul la care era ea a fost suficient ca să-mi dea acea scânteie să pot să merg mai departe.

Mama credea foarte mult în reușita ei, nimic nu părea să-i stea în cale și de fiecare dată când încercam să-i spun că nu o să meargă, ea spunea «merge 100%, nu-ți fă nicio grijă». Avea un optimism înverșunat, care îi inspira și pe ceilalți, dar și prin felul ei de a fi se făcea foarte dragă tuturor.

Reușea să te copleșească prin energia ei, avea un har de la Dumnezeu, era înzestrată cu acest talent pe care evident că l-a șlefuit și l-a antrenat până când a ajuns aproape un maestru și nu exagerez când spun asta pentru că avea 1,58 m și părea că este imbatabilă și invincibilă.

 

Ștefan Mandachi: „În numele mamei mele fac toate actele caritabile pe care le inițiez”

 

Semăn și cu mama și cu tata, dar am avut o legătură mai apropiată de mama. Sper să-i semăn, am făcut o dată în postare în care am spus că dacă aș avea măcar o firimitură din ea, aș fi mult mai sus.

În numele mamei mele fac toate actele caritabile pe care le inițiez, dar câteodată simt că este irelevant și că sunt neputincios. Oricât aș face și oricât aș dona sau aș da de pomană câteodată simt un flux de neputință că nu o mai pot aduce înapoi.

Fac cu încredere acțiuni caritabile în numele fundației, dar am momente de neputință în care îmi dau seama că donațiile nu o aduc înapoi pe mama”, a notat Mandachi, în 2021.

Antreprenorul #ȘîEu a povestit de ce și-a vândut toate afacerile. Acum, suceveanul a intrat în alte business-uri.