EMOŢIONANT: O femeie care aştepta de nouă ani un ficat, salvată de tânăra ucisă de poliţist VIDEO

Tragedia Alexandrei Pârşa, tânăra care a murit după ce iubitul său a împuşcat-o în cap, a devent o binecuvântare pentru alte trei persoane. Trei bolnavi care se stingeau sub privirile celor dragi trăiesc acum prin organele fetei donate de familie.

27 mart. 2013, 15:09
EMOŢIONANT: O femeie care aştepta de nouă ani un ficat, salvată de tânăra ucisă de poliţist VIDEO

Mirela Popa este internată la Spitalul Fundeni din Capitală. Este o fire optimistă, are ochii umeziţi de lacrimi de bucurie şi tristeţe deopotrivă. De nouă ani aştepta un ficat, iar clepsidra vieţii sale era întoarsă. Anul acesta era decisiv pentru ea.

Mirela a aflat de tragedia tinerei împuşcate, dar nu s-a gândit că Alexandra Pârşa va fi îngerul ei păzitor. „Era o frumuseţe de fată. Am văzut-o înainte să ştiu ce se va întâmpla şi înainte ca ficatul ei să ajungă la mine. Îmi pare foarte rău pentru ea. Eu încerc să o duc în mine şi să îi fie bine”, a spus Mirela, potrivit România TV.

Mai emoţionat este şi soţul Mirelei Popa. De la el, Mirela are un rinichi cu care a putut trăi până acum. Tocmai de aceea, cei doi pot spune că se iubesc şi se completează şi la propriu şi la figurat. „Ea se gândeşte la mine, eu mă gândesc la ea. Am luptat fiecare unul pentru celălalt. Nu putem să punem în balanţă cât a făcut unul şi cât celălalt”, a declarat soţul Mirelei, Brăduţ Popa.

Dumnezeu nu i-a uitat crede el, mai ales că telefonul salvator a venit chiar de Buna Vestire. „Mă gândesc la părintele Alexandrei, care a putut să facă acest gest imens şi să dea organele. Uite aşa fata lui trăieşte prin soţia mea”, a mai precizat bărbatul.

Iar alegerea părinţilor tinerei moarte pare să fie o variantă pentru tot mai mulţi români care pierd o persoană dragă.
„Numărul pacienţilor care acceptă să-şi doneze organele este din ce în ce mai mare. Numărul de proceduri efectuate în spitalul nostru până în acest moment, în primele 2 luni şi jumătate ale anului, este semnificativ mai mare decât în anii trecuţi”, a declarat managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban.

Mirela Popa este una din cele trei persoane prin care o parte din Alexandra Pârşa va trăi în continuare.

Un poliţist în vârstă de 31 de ani, de la IPJ Dâmboviţa, a fost găsit mort în maşina sa, duminică, alături de prietena lui pe care o împuşcase. Fata a fost rănită grav şi dusă la spital în comă. Din păcate, starea ei de sănătate era prea gravă pentru a supravieţui.

Tragedia a avut loc în comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Dâmboviţa. Poliţistul în vârstă de 31 de ani se afla în maşină alături de iubita lui când s-a întâmplat tragedia. Potrivit primelor informaţii ale organelor de cercetare, poliţistul se certase cu prietena lui şi a trecut la violenţă, împuşcând-o.