Emoţionant: Un pui de elefant a plâns cinci ore după ce a fost respins de mama lui VIDEO

Un pui de elefant a plâns cinci ore după ce a fost respins de mama lui, la scurt timp după naştere, în rezervaţia Shendiaoshan, din Rong-cheng, China, relatează luni cotidianul spaniol ABC.

16 sept. 2013, 13:00
Emoţionant: Un pui de elefant a plâns cinci ore după ce a fost respins de mama lui VIDEO

Medicii veterinari au crezut că mama îşi lovise puiul în mod accidental. Mai târziu însă – după ce i-au fost îngrijite rănile – puiul a fost dus din nou lângă mama sa şi din nou a fost atacat de aceasta, scrie Agerpres.

După ce a fost instalat într-o cuşcă separată şi învelit cu o pătură, puiul de elefant a plâns timp de cinci ore, potrivit îngrijitorului care s-a ocupat de el. „Era foarte speriat şi a plâns ore în şir”, a spus acesta.

Puiul a primit numele Zhuang-zhuang şi a fost adoptat de îngrijitor.

„Elefantul şi îngrijitorul au o legătură strânsă”, a spus purtătorul de cuvânt al parcului, potrivit căruia puiul se simte bine, se hrăneşte şi creşte normal. Despre mamă, un exemplar tânăr, a spus că „nu i-a dat nicio şansă puiului”.

Unele animale care trăiesc în captivitate în afara mediului lor şi separate de membrii tradiţionali ai familiei pot suferi tulburări ale instinctului de protecţie faţă de pui, a explicat un specialist.