Enel a renunţat momentan la vânzarea activelor din România

Grupul Italian de utilităţi Enel a îngheţat vânzarea companiilor de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, informează ECONOMICA.NET.

18 feb. 2015, 15:24
Enel a renunţat momentan la vânzarea activelor din România

Enel a renunţat la vânzarea activelor din România, potrivit unor surse din industria energetică, informaţie confirmată ulterior, pentru Economica.net, de biroul de presă al companiei italiene.

„Enel confirmă faptul că procesul de vânzare al activelor din România a fost suspendat temporar. Vânzarea activelor Enel Romania era parte dintr-un program mai amplu de tranzactii ce urmareau incasarea a pana la 4 miliarde de euro, până la sfârşitul anului 2014, pentru reducerea datoriei nete consolidate. Ca urmare a finalizarii cu success a mai multor iniţiative în timpul anului 2014, această ţintă a fost atinsă. Consiliul Director al Grupului va decide, prin urmare, asupra oricăror planuri de continuare a acestui program în contextul noii strategii a grupului, iar mai multe detalii vor fi date in luna martie”, se arată în răspunsul biroului de presă al grupului Enel trimis la solicitarea.

Informaţiile despre vânzarea operaţiunilor Enel din România au apărut anul trecut. Compania italiană urma să recurgă la această opţiune într-un plan mai amplu de vânzare a unor active la nivel european, ca să-şi reducă din datorii – Enel este una dintre cele mai îndatorate companii de utilităţi din Europa.

Citeşte continuarea pe Economica.net