Enes Sali a intrat în istoria fotbalului românesc! Record bătut în Liga 1 după 44 DE ANI

Enes Sali a devenit, luni, cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1 după golul înscris în meciul FC Farul - Academica Clinceni, scor 5-0. Fotbalistul a marcat la vârsta de 15 ani, 6 luni și 21 zile!

13 sept. 2021, 20:55
Enes Sali a intrat în istoria fotbalului românesc! Record bătut în Liga 1 după 44 DE ANI

Enes Sali, în istoria fotbalului românesc! Cu golul reușit astăzi în meciul FC Farul – Academica Clinceni 5-0, puștiul a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1, la 15 ani, 6 luni și 21 zile! Enes Sali e născut în Toronto (Canada), însă deține cetățenie română.

Enes Sali a intrat în istoria fotbalului românesc!

„E o onoare să intru pe teren pentru Mister. Îmi place să driblez, de mic iubesc să fac asta. Țelul meu e să câștigăm cât mai multe meciuri. Se poate orice, trebuie să avem încredere în noi!”, a spus fotbalistul celor de la FC Farul la finalul partidei. „O să-l cunoaşteţi, eu îl ştiu bine, veţi auzi multe lucruri frumoase despre el! Îl las să vorbească în teren, e foarte talentat, rar găseşti ca el. Trebuie să fie serios. Am cuvântul părintelui său că va fi, trebuie să am grijă de el”, a spus Gică Hagi despre Enes Sali.

Precedentul record îi aparținea lui Ion Geolgău, cel care, la 16 ani și 24 de zile, marca pentru Universitatea Craiova într-un meci cu Progresul din 16 martie 1977 (5-0). Și Nicolae Dobrin, unul dintre cei mai mari fotbaliști români ai tuturor timpurilor, se poate lăuda cu o performanță similară. Pe 10 noiembrie 1963, la 16 ani, două luni și 16 zile, înscria într-un Dinamo Pitești – UTA 3-0.

Născut în Canada, Enes Sali e mijlocaș ofensiv și a fost remarcat de FC Barcelona la 11 ani, într-un turneu internațional. La acea vreme,  evolua pentru Woodbridge Strikers, un club canadian semi-profesionist. După doar un an petrecut la academia de pe Camp Nou, nu a mai putut continua la Barcelona din cauza unor probleme întâmpinate la FIFA. Gică Hagi a intrat astfel pe fir și s-a înțeles cu tatăl său pentru a-l aduce în România.