Enoriaşii unei parohii din Piatra Neamţ, daţi în judecată pentru că refuză construirea bisericii între blocuri

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei vrea să construiască o biserică pe un spaţiu verde dintre blocuri, în oraşul Piatra Neamţ. Fiindcă o parte dintre proprietarii din blocurile învecinate terenului nu sunt de acord, Parohia "Acoperamantul Maicii Domnului", cea care a fost delegată să construiască biserica, i-a dat în judecată şi a cerut instanţei să constate că nu este nevoie de acordul lor, întrucât refuzul ar fi "nejustificat".

08 ian. 2014, 09:09
Enoriaşii unei parohii din Piatra Neamţ, daţi în judecată pentru că refuză construirea bisericii între blocuri

Terenul pe care ar urma să se ridice lăcaşul de cult a fost dat în folosinţă gratuită bisericii de către Consiliul Local, în septembrie 2011, pentru 49 de ani. Pentru edificarea construcţiei, preotul paroh care a fost desemnat să se ocupe de ridicarea lăcaşului, a primit de la Primărie, în septembrie 2012, un certificat de urbanism pentru a putea începe procedura de obţinere a autorizaţiei de construire a bisericii, scrie hotnews.ro.

O parte dintre vecini s-au opus proiectului în 2013, însă Primăria a emis un nou certificat de urbanism în care cere bisericii să obţină şi acordul vecinilor.

Preotul paroh însărcinat cu ridicarea bisericii a cerut proprietarilor din cele trei blocuri acordul scris pentru ridicarea bisericii, însă din cele 38 de apartamente, doar 25 de proprietari şi-au dat acordul, 5 s-au opus, 4 sunt plecaţi din ţară, iar restul nu sunt interesaţi.

Întrucât nu a reuşit să convingă pe toată lumea, iar pentru eliberarea autorizaţiei de construire este nevoie de acordul tuturor vecinilor, preotul s-a adresat instanţei cerând ca aceasta să constate că refuzul vecinilor este „nejustificat”.

Citeşte şi Preotul care a scandalizat o ţară întreagă. A fost surprins făcând asta în altar