Epidemia de Ebola: Starea de sănătate a asistentei spaniole se ameliorează

Sănătatea asistentei spaniole Teresa Romero, infectată cu virusul Ebola, se ameliorează, înregistrându-se o diminuare a încărcăturii virale, la o săptămână de la spitalizare, a anunţat un membru al comisiei pentru combaterea epidemiei de Ebola, relatează AFP.

13 oct. 2014, 08:21
Epidemia de Ebola: Starea de sănătate a asistentei spaniole se ameliorează

Starea de sănătate a asistentei spaniole se ameliorează, înregistrându-se o diminuare a încărcăturii virale, la o săptămână de la spitalizare.

‘Se pare că încărcătura virală este controlată şi se diminuează…trebuie manifestată prudenţă în cazul unei persoane infectate cu Ebola care se află încă în situaţie critică deoarece este posibil ca şi alte organe să fie atinse’, a explicat el. În afară de Teresa Romero, 44 de ani, alte 15 persoane, între care soţul ei, sunt spitalizate preventiv pentru că au venit în contact cu ea după ce devenise contagioasă.

Asistenta medicală în vârstă de 44 de ani a făcut parte din echipa care a tratat doi călugări spanioli contaminaţi cu acest virus în Africa şi decedaţi pe 12 august, respectiv 25 septembrie.

Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a 4.033 de persoane din totalul de 7.399 de cazuri înregistrate oficial în şapte ţări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, publicat pe 8 octombrie.