Epidemia UCIGAŞĂ a izbucnit. Ministerul Sănătăţii a confirmat cel puţin 4 contaminări şi 20 de decese

Ministerul Sănătăţii a informat, miercuri, că virusul Ebola a izbucnit în Estul Republicii Congo, în provincia Kivu. De asemenea, guvernatorul ţării a confirmat aceste informaţii.  

01 aug. 2018, 17:30
Epidemia UCIGAŞĂ a izbucnit. Ministerul Sănătăţii a confirmat cel puţin 4 contaminări şi 20 de decese

Ministrul Sănătăţii a confirmat analizele Institutului Naţional de Cercetare Biomedicală şi i-a îndemnat pe oameni să fie „calmi şi prudenţi” în actuala situaţie.

Luni, Ministerul Sănătăţii a anunţat descoperirea a 25 de cazuri de contaminare cu virusul Ebola în apropiere de oraşul Beni. Probele recoltate de la cei contaminaţi au fost trimise în Capitala ţării, Kinshasa, pentru testare. Aceeaşi instituţie a mai precizat că noile cazuri de contaminare nu au legătură cu o epidemie amterioară care s-a produs în Aprilie şi s-a răspândit pe 2.500 de kilometri.

Săptămâna trecută, autorităţile din Republica Democratică Congo au confirmat încheierea unei epidemii ce s-a soldat cu 33 de decese, în Nord-Vestul ţării.

Citeşte şi A izbucnit epidemia de EBOLA. Mai multe cazuri au fost deja confirmate

Autorităţile congoleze şi mai multe oficialităţi internaţionale dezvoltă în prezent un vaccin experimental împotriva epidemiei.

Actuala epidemie de Ebola din Africa Centrală este cea de-a zecea din 1976, când virusul a fost descoperit.

Se crede că Ebola a fost răspândită pe distanţe lungi de către lilieci. Boala se răspândeşte şi prin contact direct cu fluidele corpului.