Epidemie coronavirus. Român aflat la muncă în Germania, mesaj pentru cei din Italia: „Mult curaj şi să ne vedem cu bine. Aveţi grijă”

După ce a văzut ştirile cu românii din Italia care se întorc în ţară de teama coronavirusului, un compatriot din Germania le-a transmis un mesaj. 

10 mart. 2020, 14:43
Epidemie coronavirus. Român aflat la muncă în Germania, mesaj pentru cei din Italia: „Mult curaj şi să ne vedem cu bine. Aveţi grijă”

„De câteva zile știrile despre românii care fugeau din Italia au îngrozit pe mulți dintre cei rămași acasă. Jigniți, din acest motiv, în toate felurile, românașii noștri au fost salvați, dacă se poate spune astfel, de autoritățile italiene care practic au închis granțele.

Legat de „fuga acasă a românilor din Italia”, adevărata problemă o reprezintă posibilitatea de a fi infestați cei dragi de acasă cu păcătosul ăsta de virus. Iar cei dragi, în multe cazuri, sunt bătrânii. Și, se știe, bătrânii noștri sunt aproape fără excepție suferinzi de diverse boli, deci ar fi victime sigure ale coronavirusului.

Însă cei care au fugit din Italia în țară se expun și unui alt pericol: sistemului de sănătate românesc… Dacă în Italia există atât condiții decente în spitale cât și disponibilități financiare suficiente depășirii crizei din punct de vedere al asistenței medicale, sistemul nostru de sănătate publică este pe pragul prăpastiei de foarte mult timp și, în mod cert, nu va putea face față unei epidemii cu noul virus.

Evident, se spune că sătulul nu crede flămândului, deci nu știu câți dintre cei din țară vor pricepe că se aflau în eroare când își acuzau conaționalii că fug din Italia, din zonele infestate. Să se gândească, toți cei care nu pot pricepe asta că, dintre cei care fug, poate unii își au copiii sau părinții în neputință în țară. Oare cum ar judeca ei situația dacă printre acei români ar fi copiii sau părinții lor? Sunt absolut convins că nu există părinte sau fiu întreg la cap care să pună în pericol viața celor dragi în mod conștient. Mai mult, specialiștii ne calmează cu mesajul „e o gripă ca oricare alta”… Atunci de ce această ură față de conaționalii care si-au dorit să fie alături de cei dragi în vremuri de restriște?!

Respect maxim pentru cei care înțeleg să transmită mesaje de încurajare conaționalilor noștri aflați, în aceste zile, sub măsuri excepționale în Italia. Le doresc tuturor românilor din Italia mult curaj și să ne vedem cu bine după ce va trece și acest val. Doamne ajută!”, este mesajul românului din Germania. 

Citeşte şi Peste 40.000 de persoane din Italia au intrat în România în ultimele două săptămâni