EPIDEMIE CORONAVIRUS. S-a înregistrat primul deces din America Latină. Este vorba despre o persoană din Argentina

Un bărbat în vârstă de 64 de ani a murit sâmbătă, la Buenos Aires, după ce a fost contaminat cu coronavirus. Acesta este primul deces din America latină, a anunţat ministrul Sănătăţii, citat de AFP.

08 mart. 2020, 07:18
EPIDEMIE CORONAVIRUS. S-a înregistrat primul deces din America Latină. Este vorba despre o persoană din Argentina

Victima, originară din Buenos Aires, avea „antecedente de diabet, hipertensiune, bronşită cronică şi insuficienţă renală”, potrivit unui comunicat al ministerului, confirmând informaţiile din presă.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost spitalizat după ce a fost consultat pe 4 martie pentru că avea febră, tuse şi dureri în gât, potrivit explicaţiilor pe care le-a dat el.

Conform ministerului, el se întorsese dintr-o călătorie în Europa pe 25 februarie şi a explicat că a început să se simtă rău pe 28 februarie. Ministrul nu a precizat din ce ţară s-a întorc.

În afară de această persoană decedată, Argentina a înregistrat opt cazuri de persoane infectate de coronavirus, fiind 60 de persoane contaminate în toată America latină: 17 în Brazilia, 14 în Ecuador, şase în Mexic, şase în Chile, şase în Peru, unul în Columbia, unul în Costa Rica şi unul în Paraguay.