Epidemiologul Octavian Jurma prevede o situaţie catastrofală în România: „Am refuzat calea uşoară a vaccinării şi am ales calea grea a infectării în masă”

Epidemiologul Octavian Jurma a anunţat, într-o postare pe Facebook la care a adăugat şi grafice, că vineri, 23 iulie 2021, a fost "probabil ultima zi din acest an în care toate judeţele se află cu o incidenţă sub 0,1 la mie".

25 iul. 2021, 21:46
Epidemiologul Octavian Jurma prevede o situaţie catastrofală în România: „Am refuzat calea uşoară a vaccinării şi am ales calea grea a infectării în masă”

„Așa arată incidența oficială, vineri, 23 iulie 2021. Este o imagine memento, pentru că este probabil ultima zi din acest an în care toate județele din România se află cu o incidență sub 0.1 la mie”, a scris epidemiologul Octavian Jurma în postarea de pe Facebook.

Epidemiologul susține că imaginea ar fi putut fi păstrată dacă ne-am fi vaccinat: „Am refuzat însă calea cea ușoară și rațională a vaccinării în masă. Am ales însă calea cea grea și emoțională a infectării în masă. Populismul politic a validat negaționismul și a alimentat antivaccinismul, pecetluind astfel soarta noastră„.

Citeşte şi Octavian Jurma: Furtuna Delta începe în septembrie. Ne va lua prin surpindere, fără teste la hotare și fără vaccin în hambare

În urmă cu o lună, Jurma spunea că șansa reală de a preveni un nou val de infectări se reduce spre zero pe zi ce trece. „Tulpina Delta (indiana) infectează şi tinerii mai uşor. Nici această grupa nu e protejată. Şcolile nu se vor deschide în siguranţă dacă profesorii şi elevii/studenţii nu sunt vaccinaţi. În şcolile noastre rămâne obligatorie prezenţa copiilor, nu şi siguranţă lor. Cât de importantă este să avem 50% din populaţie vaccinată? Vedem asta chiar acum, când imunizarea totală prin vaccinare şi infectare este în jurul a 50%.

Ne bucurăm azi de reducerea aprope de zero a numărului de infectări şi de revenirea la o viaţă aproape normală, însă singurul mod în care această stare poate poate fi păzită, poate deveni permanentă, este ca şi cei care s-au infectat să se vaccineze pentru a dobândi o imunitate de lungă durata şi la fel de robustă sau chiar mai bună decât cei vaccinaţi. În lipsa, asumată politic, a altor măsuri de limitarea a infecţiilor, valul 4 poate fi prevenit în România doar prin vaccinare.

În ruleta rusească a pandemiei Guvernul a pus pistolul pe masă şi te va lăsa să îţi tragi un virus în piept„, scria epidemiologul Octavian Jurma, la mijlocul lunii iunie.

Citeşte şi Octavian Jurma vine cu o previziune sumbră despre evoluția cazurilor de COVID din România: Imunitatea va dispărea peste trei luni


loading...