Episcopul de Huşi, apariţie sfidătoare într-un bolid de lux. Enoriaşii, ţinuţi la distanţă de un aghiotant

Preasfinţitul Corneliu Bârlădeanu şi-a făcut apariţia, marţi, la Protopopiatul Bârlad cu un SUV de zeci de mii de euro marca Volkswagen, cu şofer personal şi un aghiotant în sutană care a avut grijă să-i deschidă uşa şi să-i ţină la distanţă pe enoriaşii veniţi să-i înmâneze personal un memoriu.

14 mai 2015, 07:27
Episcopul de Huşi, apariţie sfidătoare într-un bolid de lux. Enoriaşii, ţinuţi la distanţă de un aghiotant

Preţul plătit de enoriaşii vasluieni pentru bolidul de zeci de mii de euro cu care se etalează episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, este peste puterea de susţinere a credincioşilor. Cel mai mare bir impus e cel pe pomelnice, cu preţ prestabilit.

„De la Paştele Blajinilor până pe 21 noiembrie se pun pomelnice pentru morţi. Ni s-a cerut câte 100 de lei ca să primească pomelnicul. Dacă nu îl plăteam, nu îl citea. Preotul mi-a spus să vin şi sâmbăta şi duminica să plătesc pomelnic şi pentru vii şi pentru morţi. Am pensie de 600 de lei, nu am de unde să dau atâţia bani. Ei se lăfăie în maşini de lux, nu se gândesc la bieţii oameni”, a spus indignată Constanţa Podoleanu, arătând către bolidul episcopului, dar şi a altor preoţi veniţi la întrunire.

Citeşte şi: Afaceri bisericeşti pe bani grei. Mii de lei pentru o faţă de masă făcută de episcopie

Potrivit adevarul.ro, episcopul Corneliu Bârlădeanu i-a ignorat complet pe bătrânii nemulţiumiţi şi a coborât după ce un preot i-a deschis uşa, a trecut pe lângă copiii îmbrăcaţi în costume populare care îl aşteptau la intrare cu pâine şi sare. Nu au lipsit huiduielile şi cuvintele grele: „huo”, „hoţii”, „daţi-ne bisericile înapoi” etc.