Episod din culisele vizitei lui Iohannis la Berlin. Cum l-a pus la punct preşedintele pe un jurnalist german

Jurnalistul Neculai Constantin Munteanu, fost disident anticomunist, a dezvăluit pe pagina de Facebook un episod din culisele vizitei preşedintelui Klaus Iohannis în Germania. Preşedintele a fost agasat de o întrebare referitoare la imigranţii români, pusă de către un jurnalist german. Şeful de stat l-a pus la punct în stilul caracteristic, sec şi tăios.

05 mart. 2015, 08:11

„Un jurnalist german a întrebat, pe un ton ascuţit, «ce poate face România pentru a-şi împiedica românii de la emigrare?». Iar Iohannis a replicat vizibil iritat: «O să răspund în limba română, însă, dacă nu este foarte clar, vă rog să întrebaţi din nou».

Citeşte şi: Cum s-au înghesuit jurnaliştii străini la întâlnirea lui Iohannis cu Merkel. IMAGINI din spatele camerelor

Apoi a început să vorbească în română, pe un ton apăsat. «Din păcate, când e vorba de România, se vede mai întâi migraţia sărăciei, dar se discută foarte greu de migraţia forţei de muncă calificată şi foarte calificată care pleacă din România şi vine în Germania. Cunosc personal sute de astfel de persoane – ca să nu zic mii – care s-au integrat perfect şi muncesc în Germania cu folos. Aceste persoane sunt o pierdere pentru România», a spus Iohannis.

N-a fost cazul să mai întrebe cineva din nou”, a relatat Neculai Constantin Munteanu, scrie oradesibiu.ro.

Citeşte şi: Klaus Iohannis şi-a efectuat controlul medical anual. Care este starea de sănătate a preşedintelui