Episod sever de iarnă în România. Ninsorile au revenit în mai multe județe din țară. La Vârful Omu au fost minus 12 grade. Ger și în București

Un val de aer polar a pus stăpânire pe România. La Vârful Omu s-au înregistrat noaptea trecută minus 12 grade Celsius. Ger și în Capitală. La periferie, termometrele au indicat zero grade Celsius și a căzut brumă.

20 mart. 2024, 09:37
Episod sever de iarnă în România. Ninsorile au revenit în mai multe județe din țară. La Vârful Omu au fost minus 12 grade. Ger și în București

Ninsorile au revenit în mai multe județe din țară, iar drumarii au intervenit cu utilajele și materiale antiderapante.

Citește și: Accuweather anunţă un aprilie fără precedent în România. Temperaturi și fenomene meteo ciudate în Capitală

 

Cât mai țin ninsorile în România. Prognoza meteo ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ valabilă până la 21 martie, ora 20. Vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei și mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul și estul Transilvaniei. În Carpații Orientali și Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10…15 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă. Vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 40…50 km/h în estul, sud-estul țării și la munte, iar în cursul zilei de marți și în vest, potrivit ANM.

Miercuri, valorile termice vor fi în uşoarã creştere faţã de ziua anterioarã în majoritatea zonelor şi se vor situa în general în jurul normelor perioadei. Înnorãrile vor fi mai persistente în nordul, centrul şi estul ţãrii, precum şi în zonele montane, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros. Local, vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ninsoare în Moldova, mixte în sudul şi estul Transilvaniei şi mai ales ploi şi lapoviţã în Maramureş, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi izolat în Crişana. În zona montanã va ninge în general slab cantitativ. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, local în estul şi sud-estul teritoriului (cu rafale în general de 40…50 km/h) şi în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 4 grade. Noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţã şi se va produce brumã, potrivit ANM.