Era să facă infarct în momentul în care a văzut factura la curent. Un bărbat din Sinaia are de plătit 23.000 de lei

Un bărbat din Sinaia era să facă infarct în momentul în care a primit factura la energie electrică. Acesta are de plătit 23.000 de lei pe patru luni, în condiţiile în care plătea în medie 1.000 de lei pe lună.

15 oct. 2021, 11:14
Era să facă infarct în momentul în care a văzut factura la curent. Un bărbat din Sinaia are de plătit 23.000 de lei
Era să facă infarct în momentul în care a văzut factura la curent. Un bărbat din Sinaia are de plătit 23.000 de lei

Factura la curent primită de un propiretarul unei vile din Sinaia era să îi provoace un infarct bărbatului. Acesta a aflat cu stupoare că are de plătit peste 23.000 de lei. Furnizorul de energie electrică spune că va face verificări.

Factura de infarct primită de un prahovean la curent

Bărbatul spune că suma pe care o are de plătit furnizorului de energie electrică este nejustificată, chiar dacă este vorba despre consumul unei vile cu zece camere.

”În mod normal, factura de curent era undeva la 1.000 de lei pe lună, cel mai mult am avut de plată 1200- 1300 lei pe lună, pentru că la noi nu este fabrică, nu folosim utilaje sau alte echipamente care să consume energie electrică. În plus, avem becuri LED în toată clădirea”, explică administratorul vilei din Sinaia, potrivit Adevarul.ro.

Citeşte şi Anunțul făcut de vicepreședintele ANRE: Mă aștept ca UE să propună eliminarea a două taxe din factura de energie electrică

Se pare că problema ar fi apărut în luna mai, atunci când a fost schimbat contorul electric, iar aparatul a început să măsoare cosnumul de energie electrică de la zero. În luna octombrie acesta indica un consum total, în perioada mai-octombrie 2021, de aproximativ 6000 de Kwh, iar suma pe care ar fi trebuit să o plătească ar fi fost de maxim 7.000 de lei.

Cu toate acestea, pe factura apare un consum activ pentru perioada menţionată de peste 33.000 de Kwh şi nimeni nu poate explica de unde a apărut această diferenţă uriaşă.

”Este adevărat, în lunile de vară am primit facturi la curent cu sume foarte mici de bani, de ordinul zecilor de lei, 34 de lei, 45 de lei, motiv pentru care ne aşteptam la o factură mai mare în toamnă, după regularizare, dar nici chiar atât de mult”, spune administratorul imobilului din Sinaia.

De menţionat este faptul că din 2019, contorul nu a mai fost ”citit” de către un operator Electrica, iar plata s-a făcut pentru un consum estimativ, raportat la consumul mediu anual.

Reprezentanţii Electrica Furnizare Ploieşti au precizat că situaţia trebuie analizată în detaliu pentru a se stabili dacă este o eroare a operatorului sau chiar atât are de plată bărbatul.

Citeşte şi O familie din Sibiu s-a trezit cu o factură la consumul de energie electrică de peste 130.000 de lei