Șerban Nicolae, despre adoptarea legii graţierii în forma Guvernului: La Cameră acest deziderat poate fi împlinit

Președintele Comisiei juridice, senatorul Șerban Nicolae, a declarat luni că dezideratul adoptării proiectului legii grațierii în forma Guvernului poate fi îndeplinit la Camera Deputaților, care are rol decizional în acest caz.

08 mai 2017, 11:05
Șerban Nicolae, despre adoptarea legii graţierii în forma Guvernului: La Cameră acest deziderat poate fi împlinit

Întrebat dacă are un răspuns pentru președintele PSD care își dorește adoptarea acestui act normativ în forma Guvernului, Șerban Nicolae a spus: „Nu e vorba de un răspuns pentru șeful de partid. Vă dați seama că nu comunic cu președintele partidului prin intermediul declarațiilor de presă. La Cameră acest deziderat poate fi împlinit. Din punctul meu de vedere, s-au semnalat și o serie de vicii tehnice în legătură cu redactarea proiectului de lege a grațierii și chiar unele impedimente care o fac inaplicabilă. Dar, mă rog, cei de la Cameră au ultimul cuvânt, sunt Cameră decizională pe această chestiune”.

Liviu Dragnea: Voi propune în CExN sancţiuni pentru Şerban Nicolae

El a precizat că nu a vorbit cu Liviu Dragnea pe acest subiect.

„Nu, n-am vorbit. În ultimele zile nu și nu pe tema asta. De altfel, cu domnul președinte Dragnea pe această chestiune cred că am vorbit foarte puțin, fără o decizie anume, acum o lună sau când a fost discuția cu amendamentele deja depuse”, a menționat Șerban Nicolae.

Despre cursul proiectului de lege privind grațierea în Senat, după ce Comisia juridică s-a pronunțat prin raport favorabil cu amendamente, Șerban Nicolae a explicat: „Există posibilitatea ca raportul să fie respins pentru că s-ar putea să nu întrunească numărul necesar de voturi pentru lege organică, dar asta nu înseamnă că duce la adoptarea legii. Adoptarea legii se poate face în două moduri: fie cu vot de lege organică, separat se pune la vot proiectul în forma inițială, fie se trece termenul de adoptare tacită care este undeva după 20 mai (n.r. — 23 mai). (…) Orice raport finalizat se transmite Bp. Aș fi vrut să ne dăm un vot pe acest proiect ca să meargă la Camera Deputaților și acolo să fie făcute corecțiile necesare în acord cu dorințele tuturor. Votul pe acest proiect de lege ar trebui să se dea potrivit cutumei Senatului lunea, pentru că este lege organică”.

Comitetul Executiv Național al PSD se va reuni miercuri pentru a discuta situația privind legea grațierii, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, menționând că nu Șerban Nicolae va hotărî cum rămâne cu acest subiect și vor fi sancțiuni.

„Nu domnul Șerban Nicolae va hotărî cum rămâne cu acest subiect, eu cred că Comisia juridică de la Senat a încurcat destul de mult această lege, că cea mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat așa cum a venit de la Guvern, pentru că s-a schimbat de foarte multe ori acolo și eu sunt foarte nemulțumit. Miercuri, la ora 10,30, vom avea un Comitet Executiv Național, unde vom discuta și subiectul ăsta”, a precizat Dragnea, la Parlament.