Erdogan ameninţă Uniunea Europeană că Turcia ar putea permite imigranţilor să călătorească spre Europa

Publicat: Vineri, 25 Noiembrie 2016 15:23 // Actualizat: Vineri, 25 Noiembrie 2016 15:23 // Sursa: romaniatv.net

Recep Tayyip Erdogan avertizează că Turcia ar putea permite imigranţilor să călătorească spre Europa, la doar o zi după ce Parlamentul European a votat o rezoluţie cu caracter neobligatoriu ce prevede îngheţarea negocierilor cu Ankara pentru aderarea la UE, scrie Reuters online.

Parlamentul European a aprobat joi o rezoluţie cu caracter neobligatoriu prin care se cere îngheţarea negocierilor pentru aderarea Turciei la UE, ca urmare a măsurilor disproporţionate introduse de autorităţile de la Ankara în urma loviturii de stat eşuate din luna iulie.

În pofida temerilor crescânde în legătură cu libertatea de exprimare şi situaţia drepturilor omului din Turcia, UE are nevoie de cooperarea Ankarei pentru a opri influxul de imigranţi care încearcă să ajungă în Europa.

"Dacă mergeţi mai departe de atât, aceste frontiere vor fi deschise. Nici eu şi nici poporul meu nu vom fi afectaţi de aceste ameninţări goale", a declarat Erdogan, într-un discurs susţinut în cadrul unui congres privind dreptatea pentru femei.

Peste 1,3 milioane de persoane au ajuns anul trecut în Europa, provocând dispute între statele membre UE în legătură cu modul în care ar trebui gestionată această situaţie. Uniunea Europeană a semnat un acord cu Turcia privind limitarea imigraţiei în Europa, care a dus la o scădere semnificativă a numărului de imigranţi care ajung în statele UE, via Turcia.

Este puţin probabil ca statele UE să ţină cont de rezoluţia votată în Parlamentul european, având în vedere că Germania, Franţa şi cele mai multe state din Blocul comunitar susţin continuarea negocierilor de aderare cu Turcia.

Tensiunile s-au amplificat în ultimele săptămâni, preşedintele Erdogan evocând organizarea unui referendum pentru a decide dacă să continue sau nu procesul de aderare la UE.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
criza imigrantilor Erdogan imigranţi Recep Tayyip Erdogan Turcia Uniunea Europeană
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8415
RON
26 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H