Turcia, puci eşuat: Erdogan a dispărut din Ankara. Unde este preşedintele

La câteva ore după începerea tentativei de puci care îl viza, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a plecat la Istanbul, fieful său politic, și nu a mai revenit de atunci în capitala Ankara, relatează marți AFP, citată de Agerpres.

19 iul. 2016, 15:08
Turcia, puci eşuat: Erdogan a dispărut din Ankara. Unde este preşedintele

Absenţa liderului de la Ankara al cărui guvern a fost zguduit de tentativa de puci și bombardarea unor instituții, între care și parlamentul, de către facțiuni militare, au fost intens comentate pe rețelele sociale.

Președintele (Erdogan) se află la Istanbul, după lovitura de stat’, se arată într-un mesaj postat pe Twitter. ‘Nu reușesc să înțeleg aceasta. Capitala nu este sigură?‘, a întrebat ironic autorul mesajului. ‘Capitala Turciei este Ankara’, a scris un altul într-un mesaj pe Twitter. ‘De ce președintele anunță din Istanbul că totul se află sub control? De ce toți acești soldați trimiși la Istanbul?’, a întrebat el după anunțul potrivit căruia 1.800 membri suplimentari ai forțelor de ordine au fost desfășurați în cel mai mare oraș din Turcia pentru a întări securitatea în locurile strategice, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Armata Turciei: Majoritatea forţelor armate nu a avut legătură cu puciul eşuat

Președintele urmărește evoluția situației de la domiciliul său din Istanbul. Premierul și membrii guvernului se află la Ankara’, a declarat un oficial turc sub rezerva anonimatului.

‘Șeful statului petrece cea mai mare parte a week-end-urilor la Istanbul și nu a considerat necesar să revină la Ankara deoarece premierul se află deja acolo. Situația se află sub control, însă cerem poporului să rămână în alertă până când toți complicii sunt găsiți’, a adăugat el.

Conform programului său, președintele Erdogan ar trebui să asiste miercuri la Ankara la o reuniune a Consiliului de Securitate Națională, în urma căreia va fi anunțată ‘o decizie importantă’.