Erdogan, reacţie furibundă: „Ruşine UE. Jos cu valorile, Justiţia şi principiile europene!”

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a criticat dur decizia Curţii Europene de Justiţie (CEJ) privind dreptul angajatorilor de a interzice angajaţilor să afişeze "simboluri religioase" la locul de muncă, spunând că ar reprezenta startul unei ciocniri între creştinism şi islam, notează The Independent.

16 mart. 2017, 16:31
Erdogan, reacţie furibundă: „Ruşine UE. Jos cu valorile, Justiţia şi principiile europene!”

Decizia CEJ privind interzicerea vălului islamic la birou va duce la un conflict religios, a ameninţat liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan, ca răspuns la provocarea privind interzicerea vălului islamic la serviuciu al angajaţilor de religie islamică.

„Ruşine Uniunii Europene. Jos cu valorile, justiţia şi principiile europene (…) Au iniţiat o ciconire între Cruce şi Semilună, nu există nicio altă explicaţie”, a declarat preşedintele turc, făcând referire la decizia CEJ de a considera legală interdicţia afişării de „simboluri politice, filozofice sau religioase vizibile” la locul de muncă, inclusiv vălul islamic, informează Mediafax.

Tot joi, un alt oficial turc, ministrul de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că acţiunile liderilor europeni vor conduce la „dezintegrarea Europei şi vor aduce Europa pe marginea prăpastiei”, avertizând că „în curând vor izbucni războaie religioase în Europa”.

Citeşte şi Premieră olimpică: O judoka este autorizată să lupte cu vălul islamic pe cap

Erdogan a comentat şi subiectul alegrilor din Olanda, spunând că premierul olandez Mark Rutter a pierdut prietenia Turciei după ce autorităţile olandeze au interzis participarea unor oficiali turci la mitinguri electorale organizate în perspectiva referendumului privind introducerea sistemului prezidenţial în Turcia, potrivit Mediafax.

Comentariile lui Erdogan vin la doar o zi după ce partidul premierului Mark Rutte a obţinut o victorie detaşată în faţa formaţiunii populiste a lui Geert Wilders.


loading...