Erdogan susţine că Turcia a cheltuit peste 9 miliarde de dolari pentru primirea refugiaţilor

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni, în Chile, că ţara sa a cheltuit peste 9 miliarde de dolari pentru primirea a 2,5 miliarde de refugiaţi sirieni şi irakieni care au fugit din ţara lor în ultimele luni, relatează agenţia France Presse.

01 feb. 2016, 20:52
Erdogan susţine că Turcia a cheltuit peste 9 miliarde de dolari pentru primirea refugiaţilor

‘Turcia și-a deschis porțile, fără a face nicio distincție, unui număr de peste 2,5 milioane de refugiați sirieni și irakieni și, până în prezent, toate cheltuielile pe care le-am angajat depășesc nouă miliarde de dolari’, a declarat președintele turc după o întrevedere cu omologul său chilian Michelle Bachelet.

Liderul turc, ajuns duminică în Chile, efectuează un turneu de cinci zile în America latină, în cadrul căruia se va deplasa și în Peru și Ecuador.

Turcia este în prima linie a gravei crize umanitare din Siria și Irak, care a adus exodul a milioane de migranți care fug de conflicte în țările lor, a dat el asigurări.

‘Toate aceste drame ale refugiaților pe care le vedem la televizor, aceste cadavre ale persoanelor care au pierit, sunt simbolurile acestui conflict’, a declarat Erdogan.

‘Vreau să subliniez rolul Turciei în contextul enormei crize umanitare cu care lumea se confruntă în prezent’, a afirmat la rândul său Michelle Bachelet.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, până la 28 ianuarie 55.529 de persoane ajunseseră în Europa pe Marea Mediterană, ceea ce reprezintă o medie de 2.000 de sosiri pe zi, notează Agerpres.